Βίκος: Αύξηση 92% στις πωλήσεις αναψυκτικών το 2017

Βίκος: Αύξηση 92% στις πωλήσεις αναψυκτικών το 2017

Κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στα αναψυκτικά η Βίκος κατά το πρώτο 5μηνο του 2017

Η επιλογή για επέκταση στα αναψυκτικά πριν από μόλις τρία χρόνια φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα για την διοίκηση της Βίκος. Παρόλο που τα μερίδια της στην συνολική αγορά των αναψυκτικών παραμένουν χαμηλά μονοψήφια η εταιρεία καταφέρνει να αυξάνει ραγδαία τα ποσοστά της. Όπως αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε αύξηση που ξεπερνά το 90% κατέγραψαν οι πωλήσεις των αναψυκτικών Βίκοςκατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος των πωλήσεων ανήλθε περίπου στα 1.650.000 λίτρα, αυξημένος κατά 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, που κυμάνθηκε στα 860.000 λίτρα περίπου.

Σημείο αναφοράς είναι η Bίκος Cola η οποία φέρεται να έχει ξεπεράσει σε μερίδιο το 2% στην κατηγορία της.

Παράλληλα, το 2017 σηματοδότησε και την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των ολιγοθερμιδικών αναψυκτικών με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, μια στρατηγική επιλογή που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις για μια πιο υγιεινή διατροφή. Ήδη κυκλοφορούν τα προϊόντα Βίκος Cola, πορτοκαλάδα και λεμονάδα με στέβια, ενώ είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα τριών νέων γεύσεων κρύου τσαγιού με στέβια.

Η μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των αναψυκτικών Βίκος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και με την ανακοίνωση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας ύψους 25 εκ ευρώ. Μεταξύ άλλων, οι επενδύσεις αφορούν και στην εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών, ενώ η εταιρεία  συνεχίζει να επενδύει σε νέες υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής και στο εμφιαλωμένο νερό, μια κατηγορία στην οποία κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς από το 2006.

SHARE: