Virgin Atlantic: Το πλήρωμα θα διαλέγει τη στολή του ανεξαρτήτως φύλου

Virgin Atlantic: Το πλήρωμα θα διαλέγει τη στολή του ανεξαρτήτως φύλου
Ενδυμασία πληρώματος της Virgin Atlantic Virgin Atlantic

Σε κατάργηση του κανόνα να φορά το πλήρωμα, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στολή ανάλογη του βιολογικού του φύλου, προχώρησε η αεροπορική εταιρία.

Το πλήρωμα, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους της Virgin Atlantic μπορούν πλέον να φορούν όποια από τις στολές της νιώθουν πιο άνετα, ανεξάρτητα από το ανδρικό ή γυναικείο σχέδιο της κόκκινης φούστας ή του μπορντό παντελονιού της.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/09) μια πολιτική ταυτότητας φύλου που επιτρέπει στο προσωπικό της να επιλέξει ποια από τα ρούχα σχεδιασμένα από τη Βίβιαν Γουέστγουντ θα φορέσουν στη δουλειά – “ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου”.

Η Virgin ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού και ενισχύει την καμπάνια της ως φιλόξενη, που δεν αποκλείει κανέναν, μετά τις πρόσφατες κινήσεις χαλάρωσης των κανόνων για τα τατουάζ που είναι ορατά.

Η εταιρία θα αρχίσει επίσης να χρησιμοποιεί προαιρετικά αντωνυμίες για το πλήρωμα και τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να τις ζητήσουν κατά το check-in για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους. Τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων της θα επιτρέπουν επίσης σε άτομα των οποίων τα διαβατήρια έχουν ενδείξεις ουδέτερου φύλου – διαθέσιμο στις ΗΠΑ, την Ινδία και το Πακιστάν – να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας αυτούς τους κωδικούς φύλου και τον τίτλο Mx.

Η Virgin θα ξεκινήσει επίσης υποχρεωτική εκπαίδευση για την ενσωμάτωση και πρωτοβουλίες για ξενοδοχεία σε προορισμούς όπως η Καραϊβική, όπου ορισμένοι άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει περισσότερα εμπόδια.

Ο Juha Järvinen, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Virgin Atlantic, δήλωσε: “Είναι τόσο σημαντικό να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός εαυτός τους στη δουλειά. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα και να αναγνωρίζουν και να διασφαλίζουν ότι στους πελάτες μας απευθύνονται με τις προτιμώμενες αντωνυμίες “.

Η αεροπορική εταιρία ήταν από τις πρώτες που χαλάρωσε τους κανόνες για το μακιγιάζ σε έναν κλάδο όπου το πλήρωμα συχνά πρέπει να ακολουθεί αυστηρές οδηγίες για την εμφάνιση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα