Ξεκινά το συνέδριο των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Ξεκινά το συνέδριο των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Η πλέον σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, είναι προ των πυλών και θα πραγματοποιηθεί 14-17 Απριλίου

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ένα σπουδαίο γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό. Η προσπάθεια προσέλκυσης του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, ASTA, ASTA Athens Destination Expo 2018, χρονολογείται εδώ και περίπου ένα χρόνο, τόσο από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, όσο και από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με εκατέρωθεν επισκέψεις στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.

Προφανής στόχος της χώρας μας, δεν είναι απλά να φιλοξενήσει ένα μεγάλο συνέδριο, αλλά να διεισδύσει περισσότερο στην αμερικανική τουριστική αγορά, η οποία αποτελεί βαρόμετρο για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, δεδομένου ότι οι παραδοσιακές αγορές – χώρες, έχουν μικρά περιθώρια αύξησης επισκεπτών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14-17 Απριλίου, και εκτιμάται ότι ανοίγει τις προοπτικές για «απογείωση» των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Το συνέδριο, με συμμετοχές από 500 διεθνείς συνέδρους και άνω των 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Οι κύριες εργασίες του συνεδρίου ASTA ADE 2018 θα διεξαχθούν τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Hilton και οι 4 ημέρες της διοργάνωσης θα πλαισιωθούν από συναντήσεις b2b μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών τουριστικών γραφείων και από πλούσιο πρόγραμμα fam trip και εκδηλώσεων που θα μυήσουν τους αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει η χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αμερικανοί πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συνολικά 65 επισκέψεις, εκδρομές και κρουαζιέρες σε όλη την Ελλάδα.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, 15 Απριλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Την τελετή θα ανοίξει με ομιλία της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικές ερμηνείες της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία όλων των συνέδρων, φορέων, προσωπικοτήτων από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού καθώς και μελών της Ομοσπονδίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες θα υποδέχεται η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αθηναίων στο επίσημο δείπνο που θα τους παρατεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο με γεύσεις αντιπροσωπευτικές της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας που θα επιμεληθεί η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά με τη συνεργασία εξειδικευμένης εταιρίας συμβούλων οινοτουρισμού, και την υποστήριξη της Wines of Greece.

Παράλληλα, θα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος όπου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους ελληνικούς προορισμούς, τις ομορφιές της χώρας μας και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους στα περίπτερα που θα υπάρχουν από τον ΕΟΤ, Περιφέρειες της Ελλάδας και ιδιώτες.

Εξάλλου, την Δευτέρα, 16 Απριλίου, οι Aμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού (12-16 Απριλίου) στη μαρίνα Αλίμου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό γιώτινγκ και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας με επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

«Στοχεύουμε σε διψήφια αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια, με προϋπόθεση να συνεχισθούν συντονισμένες και κορυφαίου επιπέδου διοργανώσεις όπως του ASTA ADE 2018,» επισημαίνει ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ.

ADVERTISING

SHARE: