Υπ. Εργασίας για Softex: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία απόλυση

Υπ. Εργασίας για Softex: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία απόλυση
EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της Softex. Ποιες δεσμεύσεις έδωσε το υπουργείο. Θα γίνει χρήση κάθε μέσου για επαναλειτουργία

Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, της διοίκησης της Softex και των εργαζομένων.

Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Τέλος, θα εξεταστεί το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

ΛΑΕ: Οι πολυεθνικές αλλά και εγχώριες επιχειρήσεις έχουν πλήρως αποθρασυνθεί

Ανακοίνωση για το θέμα της Softex, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο και να μην απολυθούν οι 200 εργαζόμενοι.

"Η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής της Softex ότι κλείνει το εργοστάσιο της στον Βοτανικό και απολύει 200 εργάτες, δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Οι πολυεθνικές, κυρίως, αλλά και εγχώριες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν πλήρως αποθρασυνθεί λόγω της συνέχισης -και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- των μνημονίων της ύφεσης και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τον πολιτικό «τροχονόμο» των τετελεσμένων που δημιουργούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου στη χώρα μας. Αντί να εκδίδουν ανέξοδες καταγγελίες, θα πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα πολιτικά μέτρα για να μείνει ανοικτή η επιχείρηση και να μην απολυθούν οι 200 εργάτες της", αναφέρει η ΛΑΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Softex: Ο 79χρόνος γίγαντας με τα χάρτινα πόδια

Διαμαρτυρία εργαζομένων της Softex έξω από το υπουργείο Εργασίας

Λουκέτο και στην Softex. Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

SHARE:

24Media Network