ΕΡΕΥΝΑ

Ειδήσεις και θέματα σχετικά με νέες έρευνες.

(AP Photo/Jae C. Hong)

Τα παιδιά που επεστράφησαν από τις αναδοχές και το "μετά" της ενηλικίωσης

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα δεν αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες ή τις όποιες γνώσεις για την καθημερινή ζωή εκτός ορφανοτροφείου. Γεγονός που κάνει δύσκολη την επιβίωση τους. Υπάρχουν δε, και περιπτώσεις... επιστροφής στο ίδρυμα.

J.K. Rowling στην πρεμιέρα του "Harry Potter and the Cursed Child" , στη Νέα Υόρκη (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

O ρόλος της συγγραφέως του Harry Potter, JK Rowling, στην ελληνική πρόνοια

Οι έρευνες για τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάλειψης βρέφους στο ίδιο το παιδί ("η μάνα δεν είναι μόνο γεννήτορας. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου, που θα τον ακολουθεί") και το τέλος του οδυνηρού φαινομένου της παραμονής των εγκαταλειμμένων μωρών στα νοσοκομεία, για μήνες.

Οι 42 πλουσιότεροι κέρδισαν σε ένα χρόνο όσα 3,7 δισεκατομμύρια εργάτες

Οι 42 πλουσιότεροι κέρδισαν σε ένα χρόνο όσα 3,7 δισεκατομμύρια εργάτες

ΕΡΕΥΝΑ

Παραμονή της συνάντησης των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη στο Davos, δημοσιεύτηκε έρευνα που, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι το 1% του πληθυσμού διαθέτει περισσότερο πλούτο από αυτόν της υπόλοιπης ανθρωπότητας. Διαβάστε τα τρομακτικά στοιχεία.

Τι κάνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Τι κάνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα “Παιδιά και Διαδίκτυο στην Ελλάδα” είναι η μόνη που 'χει διενεργηθεί στη χώρα μας, με επίκεντρο μικρές ηλικίες. Δείτε τι ισχύει για παιδιά 10-14 ετών. Τι φοβούνται; Τι ψάχνουν στο internet;

Ο ΚΟΚ, η αδιαφορία μας και τα ανατριχιαστικά στοιχεία

Ο ΚΟΚ, η αδιαφορία μας και τα ανατριχιαστικά στοιχεία

ΕΡΕΥΝΑ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων και είναι μία -επιπλέον αφορμή να δούμε τι κάνουμε λάθος: Κάθε χρόνο έχουμε, κατά μ.ο., στην Ελλάδα 2.000 θανάτους, 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους, από τροχαία. Το 1/3 είναι παιδιά...