“Ξέχασαν” να δηλώσουν την πισίνα τους

“Ξέχασαν” να δηλώσουν την πισίνα τους

Μόλις ένας στους οκτώ δήλωσε τη πισίνα του στην εφορία στους τρεις νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κάνει γνωστό ότι “αξιοποιώντας στοιχεία, πληροφορίες και καταγγελίες”, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας διενήργησε έρευνα για τον εντοπισμό των δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) που υπήρχαν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.

“Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν μία ή περισσότερες πισίνες ανέρχονται σε 1.544 και έχουν δηλώσει τις πισίνες μόνον 121 ιδιοκτήτες”, ενημερώνει τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Γιουματζίδη, σύμφωνα με την οποία τα αναλογούντα πρόστιμα για αδήλωτες πισίνες καθυστερούν να επιβληθούν από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι τον περασμένο Νοέμβριο διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. πληροφοριακά δελτία, προκειμένου αυτές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και στην επιβολή προστίμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα