Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ: Επέλεξαν εταιρεία αλλά ακόμα δεν υπέγραψαν σύμβαση

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ: Επέλεξαν εταιρεία αλλά ακόμα δεν υπέγραψαν σύμβαση
ΑΘΗΝΑ- επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Παραμένουν τα ερωτήματα για το αν θα καταφέρει τελικά η ΝΔ να κάνει εκλογές στις 20 Δεκέμβρη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΝΔ ότι επελέγη τελικώς η Vodafone για να υποστηρίξει τεχνικά την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η τελική σύμβαση του έργου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ «όλα βαίνουν καλώς» και κινούνται προς την κατεύθυνση της υπογραφής της σύμβασης.

Μάλιστα και η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ότι η ΝΔ έδωσε τα χέρια με τη Vodafone δεν σημαίνει και κλείσιμο της συμφωνίας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν,  η Νέα Δημοκρατία επέλεξε  για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης».

Επιπρόσθετα διαφαίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της ΚΕΦΕ να αποφύγει να φορτωθεί τις ευθύνες του προηγούμενου φιάσκου και παραπέμπει στις «αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας» για την ευθύνη της οριστικοποίησης με την εταιρεία. Μάλιστα ο προεδρεύων της  ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ουσιαστικά έχει θέσει βέτο στην ενασχόληση της ΚΕΦΕ με τα ζητήματα της εταιρείας αφήνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στην τεχνική επιτροπή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των υπογραφών με τη Vodafone σκοντάφτει στο γεγονός ότι η ΝΔ για να μειώσει το κόστος έχει δεσμευτεί να βρει 1200 εθελοντές για το χειρισμό των tablets και η εταιρεία από τη μεριά της ζητάει τον κατάλογο αυτό μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι προκειμένου να τους εκπαιδεύσει.

Στο μεταξύ και ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των υπογραφών της συμφωνίας ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί και τεχνικά η πολιτική επιλογή της ΝΔ να γίνουν εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής (MEGA) σημείωσε με νόημα ότι «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο». γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση τη διεξαγωγή των εκλογών και σε κάθε περίπτωση και την αποδοχή του αποτελέσματος σε περίπτωση που στηθούν κανονικά οι γαλάζιες κάλπες.

Πάντως όσο περνάνε οι μέρες αρχίζει να κατασταλάζει η αίσθηση ότι πίσω από τις διαδικαστικές κόντρες που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της ουσίας διεξάγεται μια μάχη πάνω σε διαφορετικές στρατηγικές ως προς το ρόλο της ΝΔ στο πολιτικό σύστημα και πρώτα απ’ όλα ως προς τη στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη που τάσσονται κατά οποιασδήποτε συνεννόησης με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και προκρίνουν μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, σημείωσε ότι η ΝΔ με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να επιδιώξει τη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να στρέψει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί σωστή. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα