ΕΣΤΙΑΣΗ

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για την εστίαση και ενημερώσεις για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του news247.gr.

Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για γυμναστήρια και παιδότοπους - Τα μέτρα στήριξης

Για τον τουρισμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο. Σχετικά με την στήριξη της εστίασης, είπε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα ependyseis.gr.

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα

Γεωργιάδης: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση της εστίασης - 2.000 αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση της εστίασης και μέχρι το μεσημέρι είχαν υποβληθεί 2.000 αιτήσεις. 28-30 Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων.

Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις - Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις - Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα, καταργούνται τα sms και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας. Τέλος και σε click away και click inside. Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων εστίασης

Το πρόγραμμα θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες.

Εστίαση σύντομα και σε εσωτερικούς χώρους

Πιθανό άνοιγμα της εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο "βλέπει" άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους ο Άδωνις Γεωργιάδης - Πότε αναμένεται η κατάργηση των SMS για λιανεμπόριο και επιχειρήσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης για εστίαση: Αρχές Ιουνίου και ανάλογα με τους εμβολιασμούς ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι

Αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης

Από το πρώτο βράδυ επαναλειτουργίας της εστίασης.

Εστίαση: Τον Ιούνιο η εκταμίευση των κεφαλαίων κίνησης - Έρχονται μέτρα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Ξενοδοχεία, γυμναστήρια και παιδότοποι θα είναι στο επίκεντρο νέους προγράμματος με χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, με βάση υπολογισμού τον τζίρο τους το 2019.

Στιγμιότυπο από καφέ-ταράτσα στο Μοναστηράκι μετά το άνοιγμα της εστίασης

Άρση μέτρων: Η εστίαση είναι εδώ: Τι θα γίνει με τη μουσική - Τα επόμενα βήματα για τα "ανοίγματα"

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης. Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ενώ εξετάζεται άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων.

Παραλία με ξαπλώστρες.

Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξουν οι παραλίες - Τέλος το sms για το λιανεμπόριο

Την κατάργηση του sms για το λιανεμπόριο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Τι είπε για τις οργανωμένες παραλίες,  τα φροντιστήρια και πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης.

Ο σεφ Γιώργος Παπακώστας

Γλυφάδα: Πήρε φωτιά το μαγαζί του Γιώργου Παπακώστα- Στο νοσοκομείο ο γνωστός σεφ

Δεν άνοιξε με τον πιο ευχάριστο τρόπο η εστίαση για τον Γιώργο Παπακώστα, αφού το μαγαζί που διατηρεί στη Γλυφάδα πήρε φωτιά. Για προληπτικούς λόγους ο γνωστός σεφ μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Κόσμος με μάσκες περπατά στο Σύνταγμα

Άρση μέτρων: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες και πότε θα χαλαρώσει το ωράριο 

Τα επόμενα βήματα μετά την επαναλειτουργία της εστίασης με κύριο σταθμό το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου οδηγούν σε ένα καλοκαίρι με μέτρα μεν, αλλά χωρίς ουσιαστικά lockdown.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Τα εμβόλια και το Ταμείο Ανάκαμψης μεταβλητές για την πορεία του ΑΕΠ

Τα "δύσκολα" είναι μπροστά. Η διασφάλιση της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών βασίζεται σε ένα σενάριο ανάπτυξης με πολλές μεταβλητές, όπως αποτυπώθηκε στο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Εστίαση: Βουλευτές της ΝΔ ζητούν άρση της απαγόρευσης μουσικής

Εστίαση: Βουλευτές της ΝΔ ζητούν άρση της απαγόρευσης μουσικής

Ομάδα έξι βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε μέσω επιστολής από το Νίκο Χαρδαλιά την άρση του μέτρου της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής, αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας.

Τσούγκρισμα αυγών

Πάσχα: Με μήνυμα 6 στο γιορτινό τραπέζι - Από Δευτέρα ανοιχτή εστίαση, όλα τα μέτρα

Υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6 για το πασχαλινό τραπέζι. Επιτρέπεται η συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό και έως 12 σε εξωτερικό χώρο. Όλα τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης.

Ετοιμασίες για την επανεκκίνηση της εστίασης

Σταμπουλίδης: Τον Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση

Ο Γ.Γ  Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο στήριξης για την εστίαση που θα δοθεί μέσα στον Μάιο. Τι είπε για τα καταστήματα εστίασης σε εμπορικά κέντρα.

Άρση μέτρων: Το SMS παραμένει λόγω click away

Άρση μέτρων: Το SMS παραμένει λόγω click away

Ανατροπή στο σχεδιασμό για κατάργηση του SMS στο 13033 από Δευτέρα του Πάσχα καθώς παραμένουν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο. Το SMS τελικά θα φύγει όταν έρθουν οι τουρίστες