ΕΣΤΙΑΣΗ

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για την εστίαση και ενημερώσεις για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του news247.gr.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Λιανεμπόριο: Τα "ψιλά γράμματα" του πακέτου στήριξης για τις επιχειρήσεις - Οι προϋποθέσεις και οι κλάδοι

Το μέτρο της "αυξημένης αποζημίωσης" δεν επηρεάζεται από τον γενικό περιορισμό της εξαίρεσης των προβληματικών – σύμφωνα με τον ορισμό της Κομισιόν – επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Μέτρα στήριξης: Από 1000 έως 4000 ευρώ σε κλειστές επιχειρήσεις - "Κόφτης" ανάλογα με το χρονικό βάθος του lockdown

Την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Άνοιγμα της εστίασης

Lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις για την εστίαση θα πραγματοποιηθούν μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους του κλάδου, που σχεδιάζεται να ανοίξει σταδιακά από τα μέσα Απριλίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Επιτροπής επειδή δεν άνοιξε τα κέντρα αισθητικής

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων - Ποια μέτρα ζήτησε η κυβέρνηση και δεν "πέρασαν".

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης

Τσίπρας για μέτρα: Κυβέρνηση - θέατρο του παραλόγου

Για αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του EstiasiGreece, ενώ εκτίμησε ότι ακολουθήθηκαν μέτρα υπερβολικά με σημαντικές αντιφάσεις. Ποια τα μέτρα που πρότεινε.

Πελάτες έξω από κατάστημα στην Αθήνα

Λιανεμπόριο: Πρόταση για ανοιγμα καταστημάτων από Δεύτερα με 13032 και χρονικό όριο

Με αποστολή SMS και χρόνικο όριο 3 ωρών η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα.

Για άρση lockdown και άνοιγμα με 13032 κι όχι click away ή click inside μίλησε ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: "Άνοιγμα με 13032 κι όχι click away ή click inside"

"Πάμε για κανονικό άνοιγμα με περιορισμούς, αλλά όχι μοντέλο click away και click inside" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης και τόνισε ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο να παραμένει κλειστή.

Κλειστά καταστήματα, ενοικιαστήρια και λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας, ενω βρισκόμαστε στο 3ο locdown για τον περιορισμό της πανδημίας

Προσωρινό "αντίδοτο" στις εξώσεις επιχειρήσεων - Τι προβλέπει διάταξη για τα μισθωτήρια

Η διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων των επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί με κρατική εντολή στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, παρατείνεται για διάστημα ίσο με τον χρόνο αναστολής της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Μέτρα στήριξης: Οι λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις ενοικίων και το Δώρο Πάσχα

Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα υπολογισθεί το δώρο του Πάσχα για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Lockdown: "Κληρώνει" για λιανεμπόριο - σχολεία, Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις 

Lockdown: "Κληρώνει" για λιανεμπόριο - σχολεία, Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις 

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή χαλάρωση του lockdown. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ετοιμασίες για την επανεκκίνηση της εστίασης

Σκέρτσος: Άνοιγμα εξωτερικής εστίασης - λιανεμπορίου μέσα στον Απρίλιο

Σε τηλεοπτική του δήλωση ο Άκης Σκέρτσος τοποθετήθηκε θετικά για το ενδεχόμενο του ανοίγματος εξωτερικής εστίασης και λιανεμπορίου μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου. Στο ίδιο μήκος κύματος η τοποθέτηση του καθηγητή Δ. Σαρηγιάννη.

Ταϊβάν: Άλλάζουν όνομα για να κερδίσουν δωρέαν σούσι

Ταϊβάν: Άλλάζουν όνομα για να κερδίσουν δωρέαν σούσι

Το ληξιαρχείο της Ταϊβάν καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομα τους σε "σολωμός" για να επωφεληθούν της σχετικής προσφοράς γνωστής αλυσίδας εστιατορίων σούσι, για δωρέαν γεύματα σολωμου.

Στιγμιότυπα από καφέ και καταστήματα εστίασης

Σταμπουλίδης: Τα ανοίγματα των καταστημάτων είναι μπροστά μας

"Τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας" είπε αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Τι αναφέρει για την εστίαση.

Μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Νέα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ

Τέσσερα συν 2 μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για πάνω από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους συνολικού ύψους 2,5 δισ ευρώ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Έρχεται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Σταικούρας: Μειώσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο

Μήνυμα ελπίδας στον κλάδο της εστίασης που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθεί να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.