Συλλήψεις για τη “Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς”

Συλλήψεις για τη “Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς”
ΓΙΑΦΑΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΟΔΟΣ ΟΡΦΕΩΣ Icon

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα. Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Αστυνομική επιχείρηση σε Βόλο και Χολαργό. Βρέθηκαν όπλα, περούκες και στολές αστυνομίας. Έρευνα το απόγευμα σε νέα γιάφκα στην Καλλιθέα (Pics)

Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς”, δηλώνει ότι βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σύλληψη έξι ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σε εξέλιξη έρευνες σε σπίτι στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενοικιαστεί πριν ένα μήνα με πλαστή ταυτότητα και  πρόκειται για διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από τους έξι συλληφθέντες σε Αθήνα και Βόλο.

Οι γιάφκες και οι συλλήψεις

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και ταυτόχρονες έρευνες σε διαμερίσματα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς και επί της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό Αττικής.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα).

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις άνδρες, καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Πρόκειται για τους: Νικολόπουλο Γεώργιο του Παναγιώτη, τον Ntamiano Bolano του Ptolemeo και τον Χρήστο Τσάκαλο Χρήστο του Γεράσιμου.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, στην Νέα Ιωνία Βόλου και στο Χολαργό, είναι οι:

Όλγα Οικονομίδου του Δημητρίου, 31 ετών, από το Χολαργό, Γεώργιος Πολύδωρος του Ανδρέα, 29 χρονών, από το Μαρούσι και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του Μιλτιάδη, 26 ετών, επίσης από το Μαρούσι Αττικής.

Η Οικονομίδου και ο Πολύδωρος συνελήφθησαν στον Βόλο, ενώ ο Παπαδόπουλος στο σπίτι στον Χολαργό.

Σύλληψη έξι (6) ατόμων στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Αττική για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.) Eurokinissi

 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των καταζητούμενων (δείτε εδω )

Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

-Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

-Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή

-Έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, συνελήφθη ένας Έλληνας για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Έξι από τους επτά προσαχθέντες, τόσο από την Αθήνα όσο και το Βόλο θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Όπλα και στολές αστυνομικών

Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά  πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special , μεγάλος αριθμός φυσιγγίων

Σύλληψη έξι (6) ατόμων στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Αττική για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.) Eurokinissi

 

Βρέθηκαν ακόμα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.

Σύλληψη έξι (6) ατόμων στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Αττική για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.) Eurokinissi

 

Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα