Αποδομημένη πάβλοβα με φράουλες

Αποδομημένη πάβλοβα με φράουλες
Κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και φράουλες, σερβιρισμένες με μίνι μαρέγκες Cooklei

Γλυκό για το ποτήρι και τις ανοιξιάτικες μέρες στη βεράντα

Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και ανάστροφη πάβλοβα. Μίνι μαρεγκάκια βουτηγμένα σε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί, αλλά και ολόγλυκες φράουλες. Ένα έξυπνο γλυκό να το απολαύσεις στο ποτήρι.

Από ένα τόσο απλό υλικό και προσθέτοντας στην ουσία μόνο ζάχαρη προκύπτει κάτι το εκπληκτικά απολαυστικό. Βάλτε και μια μικρή αδυναμία στις φράουλες που είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και έτοιμο το γλυκό.

Το μυστικό εδώ είναι απλώς πως φτιάχνουμε τις μαρέγκες σε μίνι μέγεθος, για να ενσωματωθούν στο γλυκό και να δίνουν λίγη από τη γεύση τους, μαζί με τις φράουλες σε κάθε κουταλιά. Εύκολο στην παρασκευή, λίγο μπελαλίδικο από πλευράς χρόνου. Αν και όλα ξεπερνιούνται αν απλά αποφασίσεις να κάνεις τις μαρέγκες από βραδύς και να τελειώσεις το γλυκό στο άψε σβήσε την επόμενη ημέρα.

Υλικά

  • Για τις μαρέγκες: 3 ασπράδια
  • 1 κ.γ. ξύδι λευκό
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 800ml γάλα
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγών + 1 ολόκληρο αυγό ακόμη
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 60γρ. βούτυρο
  • Για τη σαντιγί: 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κιλό φράουλες

Προετοιμασία

  1. Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και κράτησε τους τελευταίους στην άκρη για να κάνεις την κρέμα σου.
  2. Βάλε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι, το ροδόνερο και το ξύδι στο μίξερ και χτύπησε σε δυνατή φωτιά να σφίξουν αρκετά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε ώσπου να πάρεις λεία υφή και η μαρέγκα σου να στέκεται και να κάνει «κορυφές»
  3. Προθέρμανε το φούρνο στους 120oC ιδανικά στον αέρα.
  4. Βάλε τη μαρέγκα σε κορνέ και σχημάτισε μικρά μαρεγκάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Θα σου βγουν σίγουρα δύο ταψιά, τα οποία μπορείς να βάλεις μαζί στο φούρνο.
  5. Ψήσε στο φούρνο για 15′ λεπτά περίπου και κλείσε το θερμοστάτη. Άφησε τις μαρέγκες μέσα στο ζεστό φούρνο, να στεγνώσουν και να κρυώσουν για δύο ώρες.
  6. Στο μεταξύ φτιάξε την κρέμα. Βάλε 600ml γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και άφησε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψεις αρχικά. Πρόσθεσε και τη βανίλια.
  7. Στο μπολ του μίξερ βάλε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, τους κρόκους και το αυγό και χτύπησε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείς να το κάνεις και με το σύρμα στο χέρι, όμως στο μίξερ θα αφρατέψει καλά και αυτό θα φανεί στην υφή της κρέμας.
  8. Αφού αχνίσει το γάλα, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ζωηρά να ενωθούν τα υλικά. Γύρισε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζοντας να δουλεύεις με το σύρμα ώσπου να πήξει η κρέμα. Τέλος, πρόσθεσε το βούτυρο.
  9. Γύρισε σε μπολ, σκέπασε με μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας και άφησε την να κρυώσει στο ψυγείο.
  10. Τελευταίο συστατικό η σαντιγί που θα δροσίσει την κρέμα σου. Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να σφίξει καλά.
  11. Στήσιμο: Πάρε τα υλικά μπροστά σου. Τα μαρεγκάκια που έχουν κρυώσει, τις φράουλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κράτησε ορισμένες για γαρνίρισμα) και τις δύο κρέμες – σαντιγί και πατισερί.
  12. Βάλε την κρέμα πατισερί σε μπολ και χτύπησε την ελαφρά να αφρατέψει. Πρόσθεσε και τη σαντιγί. Γενικά υπολόγισε μια αναλογία 2 προς 1 (περισσότερη κρέμα πατισερί). Ανακάτεψε καλά και βάλε το μείγμα σε κορνέ.
  13. Πάρε ποτηράκια και ξεκίνησε προσθέτοντας μια ποσότητα κρέμας. Στη συνέχεια πρόσθεσε μαρέγγκες και κομμάτια φράουλας και σκέπασε πάλι με κρέμα. Κάνε το ίδιο ώσπου να γεμίσουν τα μπολ σου. Γάρνιρε με δυο τρία μαρεγκάκια και μια ολόκληρη φράουλα ή φράουλες κομμένες σε φετάκια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα