Χαμάντασεν: Τρίγωνα με γλυκιά γέμιση

Χαμάντασεν: Τρίγωνα με γλυκιά γέμιση
Παραδοσιακά πιτάκια σε τριγωνικό σχήμα, γεμιστά μια μια σειρά από απολαυστικές μαρμελάδες και πούπλες φρούτων Shutterstock

Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό εβραϊκής καταγωγής ονόματι Χαμάντασεν. Όχι δεν θέλουμε να τα μάθουμε, θέλουμε να τα φάμε

Είναι παραδοσιακά πιτάκια σε τριγωνικό σχήμα, γεμιστά μια μια σειρά από απολαυστικές μαρμελάδες και πούπλες φρούτων. Ονομάζονται Χαμαντάσεν ήταν το παραδοσιακό γλύκισμα για τη γιορτή του Πουρίμ, σε ανάμνηση των σκληρών μαχών που έλαβαν χώρα μεταξύ των Εβραίων της Περσίας και των στρατευμάτων του Αμμάν.

Μας εντυπωσίασε η υφή και το σχήμα και αποφασίσαμε να τα δοκιμάσουμε

Υλικά για 35 μπισκότα

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση: Πούλπα μήλο και αχλάδι αρωματισμένο με κανέλα ή 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα και 2 σφηνάκια κονιάκ

Προετοιμασία

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  2. Σε μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά (ιδανικά με το μίξερ) να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ένωσε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Αλεύρωσε ελαφρά μια επιφάνεια και γύρισε τη ζύμη εκεί. Με πλάστη άνοιξε σε ένα παχύ φύλο 2 – 3 εκατοστών και κόψε σε στρογγυλά.
  5. Βάλε μια καλή κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού, διπλώνοντας τη ζύμη σε τρία σημεία, πιέζοντας ανάμεσα στα δάκτυλα να ενωθούν οι άκρες και να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
  6. Βάλε τα μπισκότα σε λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για 20′ λεπτά περίπου. Προσοχή, δεν θα πάρει ιδιαίτερο χρώμα η ζύμη
  7. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν καλά πριν σεβρίρεις. Αποθήκευσε σε κουτί που κλείνει καλά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα