Δανέζικα ρολά με κανέλα

Δανέζικα ρολά με κανέλα
Αφράτα ρολά αρωματισμένα με κανέλα galiyahassan/123RF

Στη Δανία βρίσκεται και το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το πασίγνωστο Noma το οποίο σερβίρει το σκανδιναβικό μενού

Η κουζίνα της Δανίας, είναι εξαιρετικά ευφάνταστη και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην κορυφή της γαστρονομικής ιστορίας εξ αιτίας των πρωτοπόρων σεφ που δραστηριοποιούνται στην Κοπεγχάγη.

Η βάση της διατροφής τους είναι προϊόντα δημητριακών, γαλακτοκομικά , χοιρινό κρέας, θαλασσινά, μήλα , δαμάσκηνα, καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, μπύρα και ψωμί. Φημισμένα είναι τα γλυκά τους με δανέζικη σφολιάτα και μαρμελάδα.

Στη Δανία βρίσκεται και το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το πασίγνωστο Noma το οποίο σερβίρει το σκανδιναβικό μενού μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και πιάτα με μυρμήγκια και ακρίδες και σάλτσα βατόμουρου….

Υλικά

  • Για τη ζύμη: 9 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 25 γραμμάρια μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση: Όποια μαρμελάδα θέλετε
  • κανέλα
  • Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μαζί με το βούτυρο , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν πάρουν βράσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό το νερό μαζί με τη μαγιά και μόλις αυτή διαλυθεί, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Αμέσως μετά ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι, έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μεταφέρουμε την ζύμη και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας, ώστε να γίνει λεία και ελαστική. Στην συνέχεια αλείφουμε ένα μπολ με βούτυρο και βάζουμε μέσα την ζύμη . Σκεπάζουμε το μπολ με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο, περίπου για δύο ώρες, ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε και πάλι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο, περίπου ενός εκατοστού. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου την μαρμελάδα πασπαλίζουμε με κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο, για περίπου μία ώρα και μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκατ., τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με βούτυρο .
  7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  8. Όταν βγουν τα γλυκάκια από το φούρνο, τα βουτάμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα