Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα που έγινε μόδα!

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα που έγινε μόδα!
Γάλα αμυγδάλου

Αμύγδαλα, γάζες και ένα μπλέντερ χρειάζονται μόνο για να φτιάξετε το δικό σας γάλα από αμύγδαλα.

Προμηθευτείτε αμύγδαλα ωμά, ανάλατα. Γάζες για να φτιάξετε ένα καλό φίλτρο. Και ένα μπλέντερ. Αυτά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας γάλα από αμύγδαλα! Το οποίο θα αρωματίσετε αν θέλετε με βανίλια και θα το απολαύσετε είτε στο ποτήρι είτε με τα δημητριακά σας. Εγώ πάντως με τέτοιο γάλα φτιάχνω μια πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Υλικά

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά με την φλούδα τους

3 φλιτζάνια νερό

1 κλωναράκι βανίλια

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζω σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και τα σκεπάζω με νερό. Τα αφήνω τουλάχιστον 8 ώρες να μουλιάσουν.

Την άλλη μέρα τα σουρώνω, τα ξεπλένω καλά και τα βάζω στο μπλέντερ με τα τρία ποτήρια νερό και το κλωναράκι της βανίλιας. Τα χτυπάω να πολτοποιηθούν για ένα λεπτό περίπου.

Πάνω από ένα μεγάλο μπολ βάζω ένα σουρωτήρι το οποίο έχω στρώσει με πολλά κομμάτια γάζα και αδειάζω εκεί το μίγμα από το μπλέντερ. Περιμένω 5-10 λεπτά να περάσει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Διπλώνω τη γάζα για να κλείσω τον πολτό που έχει μείνει και σφίγγω με τα χέρια καλά για να στραγγίξω ότι έχει μείνει.

Μεταφέρω το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι και το φυλάω στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Το μόνο που χρειάζεται κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσω είναι ένα καλό κούνημα του μπουκαλιού.

Υ.Γ. Τα απομεινάρια του αμύγδαλου στη γάζα δεν τα πετάω. Τα απλώνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνω σε χαμηλό φούρνο να στεγνώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν τα τρίβω στο μούλτι να γίνουν λεπτό αλεύρι αμυγδάλου με το οποίο αντικαθιστώ μέρος του κανονικού αλευριού, σε κέικ και μπισκότα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα