Γρήγορη πίτσα με bbq sauce που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Γρήγορη πίτσα με bbq sauce που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους
© 2019 Dim Vergis

Αυτή η πανεύκολη και γρήγορη πίτσα με αργοψημένο μοσχάρι, bbq sauce, cheddar & καραμελωμένο κρεμμύδι θα γίνει το hit του καλοκαιριού.

Μπορεί να έχουμε συσχετίσει την πίτσα με το γρήγορο φαγητό και την εύκολη λύση της τελευταίας στιγμής, αλλά γιατί να μην αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για πιο γκουρμέ δημιουργίες; Βέβαια, η συγκεκριμένη συνταγή είναι και εύκολη και γρήγορη, μιας και δεν χρειάζεται καν ζύμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να περιορίσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Όσοι λατρεύουν την BBQ σως είναι εγγυημένο ότι θα λατρέψουν την παρακάτω συνταγή, που παντρεύει αργοψημένο μοσχάρι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας έχει περισσέψει στο ψυγείο, όπως κοτόπουλο ή χοιρινό, με καραμελωμένο κρεμμύδι και αχτύπητο συνδυασμό τσένταρ με φρέσκια μοτσαρέλλα. Και αντί για κερασάκι στην τούρτα, εσύ θα προσθέσεις ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί στο τέλος και θα έχεις μια next level πίτσα που θα εντυπωσιάσει.

Τip: Ρίξε μια ματιά στη λαχταριστή συνταγή που επιμελήθηκε ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης, αλλά πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, φρόντισε να βάλεις μια ΑΛΦΑ Weiss στο ψυγείο για να σε περιμένει δροσερή και παγωμένη, μόλις είναι έτοιμη η πίτσα σου.

Γρήγορη πίτσα με αργοψημένο μοσχάρι, bbq sauce, cheddar & καραμελωμένο κρεμμύδι

Μερίδες: 2

© 2019 Dim Vergis

Υλικά:

  • 2 αραβικές πίτες
  • 200γρ μοσχάρι ψητό, ψιλοκομμένο (ή ότι άλλο leftover κρέας μπορεί να έχει περισσέψει στο ψυγείο σας)
  • 4κ.σ. bbq sauce
  • 100γρ μοτσαρέλλα φρέσκια
  • 80γρ τσένταρ τριμμένο
  • 2κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες

Διαδικασία:

© 2019 Dim Vergis

Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε πίτας με BBQ σως και πασπαλίζουμε τα τυριά, το ψιλοκομμένο μοσχάρι (ή άλλο κρέας) και το καραμελωμένο κρεμμύδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6-8’ μέχρι να λιώσουν τα τυριά, πασπαλίζουμε στην επιφάνεια το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και σερβίρουμε.

© 2019 Dim Vergis

Pro tip: Μην ξεχάσεις να βγάλεις από το ψυγείο την ΑΛΦΑ Weiss, ιδανικό ταίρι για την πίτσα σου. Και αν έχεις την μπύρα σε κουτάκι, φρόντισε να την αναποδογυρίσεις για να ανακατευτεί καλά η μαγιά.

Αν δεν σου ανοίξαμε ακόμα την όρεξη, δες το βίντεο που ακολουθεί για έξτρα έμπνευση:

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version