Ο Guardian αποθεώνει το στιφάδο: “Το καλύτερο ελληνικό φαγητό”

Ο Guardian αποθεώνει το στιφάδο: “Το καλύτερο ελληνικό φαγητό”

Την εμπειρία της όταν δοκίμασε για πρώτη φορά στιφάδο μοιράζεται συντάκτρια του Guardian. Και εξηγεί γιατί είναι το καλύτερο ελληνικό πιάτο.

Αφιέρωμα στο στιφάδο φιλοξενεί ο Guardian και σύμφωνα με τη συντάκτρια “είναι το καλύτερο ελληνικό φαγητό”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Susan Smillie, “το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ στην Ελλάδα δεν ήταν δικό μου. Ήταν του φίλου μου, Νικ. Δοκίμασα μια μπουκιά και εγκατέλειψα το δικό μου πιάτο μου για το κουνέλι στιφάδο του”.

“Πολλές φορές τείνουμε να θεωρούμε τον άνηθο, τη ρίγανη και το θυμάρι ως ελληνικές γεύσεις, αλλά αυτό το πιάτο και άλλα, χρησιμοποιούν εξωτικά μπαχαρικά – κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλα” συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τη Smillie το “Stifado”, όπως το γράφει,  δεν εμφανίζεται συχνά σε τουριστικά εστιατόρια. Χρειάζεται χρόνος για να μαγειρευτεί καλά και τονίζει ότι το συγκεκριμένο φαγητό έκανε τις αισθήσεις της να “εκραγούν”.

Τέλος, εστιάζει στο γεγονός ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και τη δική της συνταγή για στιφάδο. ‘Κάθε περιοχή και οικογένεια έχει το δικό της στιφάδο και όλοι υποστηρίζουν την τεχνική τους. Κρεμμύδια, αλλά τι είδους; Κρασί, αλλά πόσο γλυκό;

Η Smillie δεν παραλείπει μάλιστα να γράψει τη συνταγή για ένα πετυχημένο στιφάδο τονίζοντας οτι χρειάζονται πολλά κρεμμύδια…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα