Η νέα KitKat είναι φυσική ροζ

Η νέα Κιτ Κατ με το φυσικό ροζ χρώμα
Η νέα Κιτ Κατ με το φυσικό ροζ χρώμα NESTLE

Η νέα σοκολάτα έχει το χρώμα του ρουμπινιού (οκ, είναι ροζ) και αποτελεί το θαύμα της φύσης, μιας ξεχωριστής ποικιλίας και όχι αποτέλεσμα χρωστικής

Αν κάποιος σας πει "κάνε ένα διάλειμμα", πόσο πιθανό είναι να σκεφτείς σοκολάτα; Η KitKat είναι η πιο διάσημη ίσως σοκοφρέτα στον κόσμο, εν μέρει για το χαρακτηριστικό της σχήμα και σαφέστατα για την διάσημη καταγωγή της. Η σοκολάτα της Nestle απέκτησε πολύ πρόσφατα το ροζ αδερφάκι της, το οποίο αναμένεται εντός των ημερών να κάνει την εμφάνισή του στα ράφια της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ροζ Κιτ Κατ κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία
Η ροζ Κιτ Κατ κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία NESTLE

Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως πρόκειται για μια ακόμη χρωστική που δίνει απολαυστικό χρώμα στη σοκολάτα. Πρόκειται για μια ειδική ποικιλία κόκκων κακάο, ονόματι ruby, που φύεται σε Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ισημερινό. Η ροζ KitKat βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο, προϊόν πολυετούς έρευνας στα εργαστήρια της Nestle.

Ογδόντα και πλέον χρόνια μετά την ανακάλυψη της λευκής σοκολάτας, ο ελβετικός όμιλος Barry Callebut έκανε αίσθηση τον Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τη ροζ σοκολάτα, καρπό μακράς ερευνητικής εργασίας.

Στο στόμα αφήνει μια κρεμώδη και φρουτώδη γεύση που μοιάζει με βατόμουρο. Το χρώμα του ρουμπινιού επιτεύχθηκε με φυσικό τρόπο χωρίς προσθήκη χρωστικής ουσίας, αρωμάτων ή φρούτων, μόνο από κόκκους κακάο ποικιλίας ruby “που βρίσκονται μέσα στις κλασικές φυτείες (στον Ισημερινό, στη Βραζιλία, στην Ακτή Ελεφαντοστού)”, εξηγεί η Ακίκο Χάρα, υπεύθυνη του Barry Callebut στην Ιαπωνία. “Η ομάδα μας χρειάστηκε δέκα και πλέον χρόνια για να σχεδιάσει αυτή τη μέθοδο”.

Η νέα KitKat είναι φυσική ροζ

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που "στερεί" την αποκλειστικότητα στα "τέσσερα δάχτυλα" και το χαρακηριστικό της σχήμα από την σοκολάτα.

Η τελική απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνει ότι η KitKat δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ιρλανδία και Πορτογαλία και για τον λόγο αυτό χάνει την αποκλειστικότητα του σχήματος των "τεσσάρων δακτύλων" σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, του οποίου η συμβουλή δεν είναι δεσμευτική, αλλά ακολουθείται γενικά, σημαίνει ότι το σχήμα KitKat είναι πλέον ανοικτό σε αντιγραφή από ανταγωνιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

KitKat: Η Nestle χάνει το "σήμα κατεθέν" της σοκολάτας στην Ευρώπη (και) λόγω Ελλάδας

ADVERTISING

SHARE: