Η πρώτη γυναίκα “καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου” είναι φυσικά από τη Γαλλία

Η πρώτη γυναίκα “καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου” είναι φυσικά από τη Γαλλία
Η Γαλλίδα Σεφ-Πατισιέ που ανακηρύχθηκε καλύτερη ζαχαροπλάστης στον κόσμο Instagram/christellebrua

Είναι η πρώτη φορά, στα 64 χρόνια του θεσμού των Les Grandes Tables Du Monde, που μια γυναίκα λαμβάνει μια τέτοια τιμητική διάκριση.

Η Γαλλίδα Κριστέλ Μπρουά, ζαχαροπλάστης, μπορεί να περηφανεύεται πως έγινε η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο του καλύτερου “Πατισιέ” στον κόσμο. Η απονομή έγινε στα πλαίσια της 64ης Συνόδου του οργανισμού “Les Grandes Tables du Monde” (τα σημαντικά εστιατόρια του κόσμου) που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο Μαρακές, του Μαρόκο.

Στα πλαίσια της συνόδου αυτής ανακοινώθηκαν και τα βραβεία του οργανισμού, ανάμεσα στα οποία ανακοινώθηκε και το όνομα της Μπρουά, γεγονός που κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία.

Η Κριστέλ Μπρουά, 41 ετών, εργάζεται στο εστιατόριο “Πρε Κατελάν” στο Παρίσι ως “σεφ πατισιέ” και είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει την τιμητική αυτή διάκριση. Το πολυτελές εστιατόριο στην γαλλική πρωτεύουσα όπου και εργάζεται, δεν είναι φυσικά άγνωστο στους ειδήμονες της γαστρονομίας, καθώς διαθέτει τρία αστέρια Μισελέν.

Δείτε ορισμένα από τα εντυπωσιακά της γλυκά, όπως τα έχει αναρτήσει στο Instagram η ίδια:

Όπως διαβάζουμε στην γαλλική Le Parisien, τα γλυκά της 41χρονης που έχουν ξεχωρίσει περιλαμβάνουν “σουφλέ με μήλο”, “παγωτό κρέμα καραμέλα” και “Αφρό μηλίτη και ζάχαρης”. «Η Κριστέλ Μπρουά κατάφερε να χτίσει μια αυτόνομη ταυτότητα, αναγνωρίσιμη ανάμεσα σε χιλιάδες, που εμπνέει σήμερα μια ολόκληρη γενιά από σεφ» σχολιάζει ο πρόεδρος του οργανισμού, Νταβίντ Σιναπιάν.

Η ίδια η ζαχαροπλάστης ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του οργανισμού για την τιμή που της έκαναν. «Ευχαριστώ τους γονείς, τους φίλους, τους κοντινούς μου ανθρώπους και ιδιαίτερα την πολύτιμη ομάδα μου» σημείωσε στο Instagram πλάι σε μια φωτό όπου κρατά το βαρύτιμο βραβείο στα χέρια.

Ο οργανισμός Les Grandes Tables Du Monde ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα απαριθμεί 174 σημεία υψηλής γαστρονομίας σε 25 χώρες και στις πέντε ηπείρους του κόσμου – μεταξύ αυτών και η δικής “Σπονδή” – που τα συνδέει η «θέληση να προτείνουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία».

Τα βραβεία που απονείμει, εκτός από τον ζαχαροπλάστη, αναδεικνύουν τον καλύτερο διευθυντή εστιατορίου, τον καλύτερο σομελιέ και τον καλύτερο εστιάτορα του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα