Πασχαλινά κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα

Πασχαλινά κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα
Πασχαλινά Κουλουράκια με επικάλυψη σοκολάτα Cookleit

Με αρωματικό βούτυρο Κερκύρας και μια μικρή πλευρά τους... βουτηγμένη στην σοκολατένια αμαρτία

Τα κλασικά, παραδοσιακά κουλουράκια για κάποιο λόγο οι νοικοκυρές τα έφτιαχναν με φυτικό λίπος (ας μην πούμε ονόματα), ένα υλικό που δεν μου αρέσει ούτε στην υφή, ούτε στη μυρωδιά. Έψαξα λοιπόν για συνταγές, μέτρησα, δοκίμασα και είπα να βάλω αρωματικό βούτυρο τύπου Κερκύρας. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου απολαυστικό και σαφώς πιο αρωματικό.

Υλικά για 20-30 κουλούρια

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο Κερκύρας
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. baking powder (μισό φακελάκι ή 2 κ.γ. περίπου)
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Γαρίφαλο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
  • 175 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Προετοιμασία

  1. Κόψε το βούτυρο σε κυβάκια και χτύπησε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη να ενωθούν.
  2. Πρόσθεσε τα δύο αυγά και το γαρίφαλο και συνέχισε το χτύπημα. Τέλος, τέλος βάλε το χυμό πορτοκάλι και ένωσε τα υλικά.
  3. Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά δουλεύοντας με τα χέρια ώσπου να πάρεις μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Πλάσε κουλουράκια!! Εδώ ο πιο περίτεχνος κερδίζει. Δοκίμασε λεπτά κορδόνια γιατί όσα κουλούρια είχαν τέλειο σχήμα άψητα όταν μπήκαν στο φούρνο φούσκωσαν και έγιναν κάπως χοντροκομμένα. Το πιο εύκολο είναι το στριφτό πάντως που δίνει και ωραίο σχήμα.
  5. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και στρώσε τα κουλούρια με καλή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30′ λεπτά περίπου. Θα δεις τα κουλούρια να παίρνουν ελαφρώς ξανθό χρώμα. Όσο περισσότερο τα αφήνεις, τόσο πιο σκούρα γίνονται, αλλά και πιο τραγανά. Αλλιώς παραμένουν λευκά και πιο αφράτα. Γούστα είναι αυτά.
  7. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βούτηξε τα κουλουράκια ως τη μέση. Θα σε βοηθήσει πολύ ένα μικρό κουταλάκι να τα καλύψεις ωραία. Άφησε την παραπανίσια σοκολάτα να τρέξει καλά και στρώσε τα κουλουράκια πάλι σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα