Rosti, το εθνικό φαγητό της Ελβετίας

Rosti, το εθνικό φαγητό της Ελβετίας
Rosti, το εθνικό φαγητό της Ελβετίας CaitlinArndt@flickr

Αυτό που κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ελβετική κουζίνα είναι τα τοπικά προϊόντα, που θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

Η ελβετική κουζίνα είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής κουζίνας. Αυτό που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

Ειδικά στη Ζυρίχη και τη γερμανόφωνη περιοχή της Ελβετίας, η κουζίνα θεωρείται πιο βαριά και δίνει έμφαση στο κρέας, ιδίως το χοιρινό, και στα λουκάνικα, στις σούπες, στο πασίγνωστο κουλούρι pretzel αλλά και σε νοστιμότατα κέικ και τάρτες.

Υλικά

1 κιλό πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη μέρα (Προσοχή οι πατάτες ωμές να είναι σκληρές).

1 κουτ. γλ. αλάτι

70 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από το βράδυ.

Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με την σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με την σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στη πλευρά που τηγανίζεται.

Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα