Salt Bae: Μπλεξίματα με το υγειονομικό στη Νέα Υόρκη, έχει ο Τούρκος σεφ

Salt Bae: Μπλεξίματα με το υγειονομικό στη Νέα Υόρκη, έχει ο Τούρκος σεφ

Το εγχείρημα του αστέρα του κρέατος στη Νέα Υόρκη συνοδεύτηκε από κάκιστες κριτικές και μια έρευνα του υγειονομικού του Μανχάταν

Το πολυδιαφημισμένο εστιατόριο του Τούρκου σεφ, με το ιδιαίτερο στιλ αλατίσματος, Salt Bae, στη Νέα Υόρκη, ενδεχομένως να αντιμετωπίζει ζητήματα υγειονομικής φύσεως στο άμεσο μέλλον. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον το Newsweek, αλλά και η τουρκική Hurriyet. O Salt Bae, που εδώ έγινε γνωστός περισσότερο μέσα από το Survivor, ενώ έχει βρεθεί σε μυθικά πάρτι, να σερβίρει ψητό κρέας ακόμη και για το ζεύγος Beyonce / Jay – Z, δεν έχει τύχει της πιο ένθερμης υποδοχής στο νέο του επιχειρηματικό βήμα. Μετά τις ιδιαίτερα αρνητικές κριτικές των αμερικανικών media για το νέο εστιατόριο, έρχεται και μια καταγγελία για προβλήματα υγειονομικής φύσεως.

Έπειτα από άρθρο στο Eater, όπου ο κριτικός περιέγραφε πως ο Salt Bae έπιανε το κρέας με γυμνά χέρια, το υγειονομικό τμήμα της πόλης ανέφερε την Τρίτη πως θα ερευνήσει το θέμα.

Άλλωστε η κατηγορία για επεξεργασία του κρέατος με γυμνά χέρια αποδεικνύεται πανεύκολα, μέσα από ένα βίντεο του ιδίου στο instagram, από το μαγαζί του στη Νέα Υόρκη.

Το ίδιο και με τα μπιφτέκια που ρίχνει στη φωτιά με γυμνά χέρια, από το κατάστημα στο Μαϊάμι στις 8 Ιανουαρίου:

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα αμερικανικά μέσα  μετέδιδαν τις χλιαρές, ως κάκιστες κριτικές των ειδικών της γαστρονομίας για την επιχειρηματική απόπειρα του Τούρκου αστέρα στην Αμερική. Ο κριτικός φαγητού Robert Sietsema στο άρθρο του για το εστιατόριο Nurs-Et στη Νέα Υόρκη σχολίασε πως οι γεύσεις των κρεάτων – σπεσιαλιτέ του Τούρκου σεφ – είναι κάπως άχρωμες, με την υφή αρκετά σκληρή.

Άρπαξε μια πρέζα αλάτι και την έτριψε ανάμεσα στα δάχτυλά του με το αλάτι να πέφτει στο γυμνό του αγκώνα πριν πέσει στο κρέας

Επιπλέον ο Sietsema επέκρινε με αποστροφή την διάσημη τεχνική αλατίσματος του “άρχοντα του αλατιού” (Salt Bae). “Άρπαξε μια πρέζα αλάτι και την έτριψε ανάμεσα στα δάχτυλά του με το αλάτι να πέφτει στο γυμνό του αγκώνα πριν πέσει στο κρέας” έγραψε και πρόσθεσε: “Ήταν κάπως περίεργο και όσο αρκετά αηδιαστικό”.

O κριτικός του New York Post δεν ενθουσιάστηκε με το λογαριασμό στο Nurs-Et, που ήταν ιδιαίτερα αλμυρός – 521δολάρια

Ο κριτικός σχολίασε πως παρά την τουρκική του καταγωγή, το εστιατόριο δεν είχε κανένα “χρώμα” από την πλούσια τουρκική κουζίνα, ενώ τα παρελκόμενα, σαλάτες και ορεκτικά, έμοιαζαν το λιγότερο αδιάφορα. “Παραγγείλαμε μια σαλάτα με μαρούλι (25 δολάρια) που ήρθε σερβιρισμένη με μαχαίρια μπριζόλας, καθώς τα φύλλα ήταν τόσο σκληρά που έπρεπε να τα κόψει κανείς με μαχαίρι” σχολιάζει σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά της, η New York Post δεν ενθουσιάστηκε με το εστιατόριο, με τον κριτικό να σχολιάζει την ιδιαιτέρως “αλμυρή” τιμή του εστιατορίου, καθώς για ένα τραπέζι τριών ατόμων, μαζί με ένα κοκτέιλ και ένα ποτήρι “κακό κρασί” ανά άτομο, πλήρωσαν 521 δολάρια.

Ο ίδιος πάντως ο Τούρκος σεφ, πανηγυρίζει στο instagram, από όπου άλλωστε έγινε και διάσημος ανά τον κόσμο, για τα 10 εκατομμύρια των ακολούθων του. Καλεσμένος ακόμη και στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy, ο Τούρκος σημείωσε με νόημα σε ανάρτησή του: “Είστε το μεγαλύτερο βραβείο για εμένα”. Στην τελευταία του ανάρτηση την Πέμπτη, έγραψε: “Νέα Υόρκη, ίδιος εγώ”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα