SIMUL σημαίνει μαζί! Μια νέα γευστική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας

SIMUL σημαίνει μαζί! Μια νέα γευστική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας

Από την COOKOOVAYA σε μια νέα πρόταση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Η νεοκλασική αυλή που παντρεύει γεύσεις, τεχνικές και υλικά σε πρωτότυπα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς

Η Ισχύς εν τη ενώσει! Αυτή η φράση περιγράφει ίσως με τον καλύτερο τρόπο το νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Βλέπετε SIMUL σημαίνει “μαζί” και σε αυτό το μαζί συνοψίζονται όλα όσα θα βρει ο θαμώνας του νέου αυτού χώρου εστίασης που διανύει μόλις το δεύτερο του έτος.

Από τη μία οι περγαμηνές του Σεφ Νίκου Θωμά, που έχει θητεύσει ως sous chef στη θρυλική COOKOOVAYA, αλλά και το ελληνοκεντρικό ΜΑΝΗΜΑΝΗ και από την άλλη η φιλοσοφία του ίδιου του εγχειρήματος. Οι εμπνευστές του μενού έχουν ως δόγμα τις καλύτερες πρώτες ύλες που προσφέρει κάθε εποχή, την επιλογή των πιο φρέσκων προϊόντων που μπορεί να μπουν στον πιάτο με τεχνικές που απαντώνται σε μια σειρά από κουζίνες διεθνώς.

 

Με άλλα λόγια, το SIMUL επικεντρώνει στην In Situ γαστρονομία, εστιάζοντας στα ντόπια, φρέσκα υλικά εποχής που όπως και να το κάνουμε είναι ο καλύτερος καμβάς για κάθε δημιουργία. Ο Νίκος Θωμάς θα επισκεφθεί την αγορά κάθε πρωί και ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες που προσφέρει η εποχή, ετοιμάζει τα πιάτα του.

“Rock the Gourmet” Degustation Menu

Αφήστε τον σεφ να σας μυήσει στη φιλοσοφία της κουζίνας του SIMUL μέσα από το νέο μενού γευσιγνωσίας Rock the Gourmet. Όπως ακριβώς υπόσχεται ο τίτλος, πέντε χαρακτηριστικές γεύσεις από τον σεφ Νίκο Θωμά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στην τιμή των €35/άτομο.

Εκείνο που μένει περισσότερο μετά από την γευστική δοκιμή είναι πως τα πιάτα – κυρίως το καλαμάρι και το αρνάκι – σε “παίρνουν κυριολεκτικά από τη μύτη” πριν ακόμη ακουμπήσουν μπροστά σου στο τραπέζι. Η εμπειρία του φαγητού δεν αφορά μόνο στη γεύση, αλλά και στην υφή, την εικόνα και σαφέστατα στην όσφρηση και ο τρόπος που σε κερδίζουν οι προτάσεις του σεφ στο μενού γευσιγνωσίας είναι εξαιρετικός (και χορταστικός!).

 

Για όσους έχουν ανακαλύψει ήδη το κρυμμένο νεοκλασικό πίσω από τη Βασιλίσσης Σοφίας στο Κολωνάκι, το μενού έχει διατηρήσει από τον πρώτο χρόνο το Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα γουασάμπι, αγγούρι, σχοινόπρασο, σόγια, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, αλλά και τον κρασάτο Κόκκορα σε κενό αέρος (το περίφημο sous vide) με τραχανά και αρσενικό Νάξου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά         
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, Μάθετε περισσότερα στη σελίδα του Facebook του εστιατορίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα