Τσιζκέϊκ με σάλτσα από φρέσκα βερίκοκα και λουΐζα

Τσιζκέϊκ με σάλτσα από φρέσκα βερίκοκα και λουΐζα
tastyday.gr

Οι τριμμένες μαρέγκες αποτελούν το τέλειο γαρνίρισμα!

Υλικά για τη βάση

  • 230γρ πτι μπερ ολικής άλεσης τριμμένα
  • 70γρ φουντούκια τριμμένα
  • 125γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για την κρέμα

  • 600γρ φρέσκο τυρί κρέμα
  • 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ ζελατίνη
  • Βανίλια

Υλικά για τη σάλτσα βερίκοκων

  • 600γρ φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4 ή στα δύο αν είναι μικρά
  • 150γρ ζάχαρη καστανή αυτή με τη μελάσα
  • 75γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδας
  • 5-6 φυλλαράκια λουΐζας

Εκτέλεση

Πρώτα θα ετοιμάσετε τη σάλτσα για να έχει χρόνο κα κρυώσει καλά για να γαρνίρετε με αυτή το τσιζκέϊκ. Βάζετε τα βερίκοκα που έχετε καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου. Δεν το αφήνετε και φεύγετε θέλει συνέχεια ανακάτεμα… Αφήνετε μόλις τελειώσουν τα υγρά στην άκρη να κρυώσει.

Τις μαρέγκες μπορείτε να τις έχετε ετοιμάσει από τη προηγούμενη μέρα και να τις φυλάξετε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος (τη συνταγή για τις μαρέγκες σας τη δίνω στο Tastyday : «Μαρέγκες με σάλτσα από φρέσκα βερίκοκα και λουΐζα») 

Για τη βάση τώρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα φουντούκια και το λιωμένο βούτυρο καλά μέχρι να έχουμε  ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο και το στρώνουμε σε μια βάση φόρμας με αποσπώμενο πάτο 24 εκ. ομοιόμορφα. Αφήνουμε να παγώσει λίγο στο ψυγείο ή 5 λεπτά στην κατάψυξη αν βιάζεστε.

Από πάνω απλώνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 50ml σε ένα κατσαρολάκι για να τη ζεστάνουμε και να λιώσουμε τη ζελατίνη) , τη βανίλια και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά. Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε και τη ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο πριν το βρασμό. Λιώνουμε εκεί τη ζελατίνη και μετά προσθέτουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε πάνω από τη βάση.

Αφήνουμε το τσιζκέϊκ στο ψυγείο να παγώσει καλά. Θέλει 2 ώρες περίπου , για πιο γρήγορα κατάψυξη. Γαρνίρουμε το τσιζκέϊκ με τη σάλτσα και τρίβουμε από πάνω μαρέγκες. Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια και αρωματικά βότανα

Κανταϊφοκεκάκια με κεφαλογραβιέρα και σύκα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα