Φοβούνται τα χειρότερα μετά τους προπηλακισμούς και τα γιαούρτια

Φοβούνται τα χειρότερα μετά τους προπηλακισμούς και τα γιαούρτια
Με μούντζες από τους μαθητές προς τους επισήμους, με επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και με έντονη αστυνομοκρατία εορτάστηκαν σήμερα τα Ελευθέρια στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο μεταξύ οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, μετά την παρέλαση, μοίρασαν γάλατα, διαμαρτυρόμενοι για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Προβληματισμός και ανησυχία στη κυβέρνηση για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά των πολιτικών. Κυβερνητική σύσκεψη για τη λήψη μέτρων

Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί σε παρελάσεις σε όλη τη χώρα , σήμερα στις 12:00 πρόκειται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για τη βία και τα επεισόδια.

Στην κυβέρνηση φαίνεται πως επικρατεί προβληματισμός από ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τις παρελάσεις (στρατιωτική και μαθητική) της 25ης Μαρτίου.

Έντονη ανησυχία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου επέστρεψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και την ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της κυβερνητικής σύσκεψης είναι η λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως θα κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθούν προπηλακισμοί και επεισόδια.

Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία ένστολες δυνάμεις και αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικά κιγκλιδώματα ώστε να οριοθετηθεί ο κόσμος όπως σημείωσε ανώτατος αξιωματικός, που ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν δυνάμεις ή κάγκελα σε όλο το μήκος της παρέλασης.

“Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την Παρασκευή.

Ως προς τις αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο στα σχολεία όσο και στη μαθητική παρέλαση, στελέχη του υπουργείου Παιδείας έχουν εξετάσει το θέμα δεδομένου ότι υπάρχει το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου, όταν και αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπουργοί: Εσωτερικών Α. Γιαννίτσης, Εθνικής ‘Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα