ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Γιάννης Αλμπάνης

Ο Γιάννης Αλμπάνης είναι πολιτικός συντάκτης. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο CNN Greece, το Newpost και το Left.


Επεισόδια στο ΑΠΘ

Το ξύλο βγήκε από την κάλπη

ΓΝΩΜΕΣ

Η ένταξη της όξυνσης στα πανεπιστήμια στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης, η ειδική στόχευση της ανάδειξης του ζητήματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τα εκλογικά οφέλη από το δίλημμα "ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη".

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Ο εξαψήφιος στόχος του Τσίπρα

ΓΝΩΜΕΣ

Οι αξιοσημείωτες ιδιαιτερότητες των εσοκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής και οι στόχοι της Κουμουνδούρου.

Ακίνητα

Το στεγαστικό πρόβλημα και η πρόταση Τσίπρα

ΓΝΩΜΕΣ

Ο εντεινόμενος δημόσιος διάλογος για τη στέγη στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Έτσι προέκυψαν το Σαββατοκύριακο η προσέγγιση Μητσοτάκη και η πρόταση Τσίπρα για το ζήτημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η παγίδα των 600 ευρώ

ΓΝΩΜΕΣ

Το πλαφόν 600 ευρώ στην αναδρομική ενίσχυση για το ακριβό ρεύμα, που είναι μόνο για λίγους και το στοίχημα για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν στο εξής.

Λογαριασμός ρεύματος

Θα φέρουν κάλπες οι λογαριασμοί του ρεύματος;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για το πώς οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την ξέφρενη κούρσα του πληθωρισμού μπορούν να οδηγήσουν σε εκλογές. Οι δύο λογικές εναλλακτικές της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Ο Τσίπρας πλησιάζει

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που μειώνεται, την κυβερνητική αδράνεια για την ακρίβεια και τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να ανατρέψει τον συσχετισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε σημεία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που άργησε δύο χρόνια, τη διαφαινόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, την εσωκομματική αντιπολίτευση και την επίθεση φιλίας στο ΚΙΝΑΛ.

Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Ο Μητσοτάκης χαμένος στην Ουκρανία

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει την ομιλία Ζελένσκι στο κοινονούλιο της Ελλάδας και κάνει λόγο για την πιο "χτυπητή" αστοχία της ουκρανικής πολιτικής του πρωθυπουργού.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Πού θα μπορούσε η Ρωσία να πιέσει την ελληνική εξωτερική πολιτική

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, μετά την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ενδεχόμενες ρωσικές κινήσεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Κατεστραμμένο ραντάρ από βομβαρδισμό στην ανατολική Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία: Μπήκαμε σε νέα εποχή

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το σοκ που προκαλεί, για το σκεπτικό του Πούτιν και τη στάση της Δύσης, για το μέλλον και τη νέα εποχή στην οποία μπαίνουμε από σήμερα.

P69P26 Fake news on internet in modern digital age, conceptual illustration with text overlaying hexadecimal encrypted computer code

Fake news εναντίον Eteron και Σακελλαρίδη

ΓΝΩΜΕΣ

Το Eteron και ο διευθυντής του Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τα πιο πρόσφατα θύματα της μονταζιέρας, με την αυθαίρετη ερμηνεία Έρευνας του Ινστιτούτου, που δεν περιελάμβανε την πρόθεση ψήφου. Το άγχος της εξουσίας και η ουσία που αγνοήθηκε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ακρίβεια θα φέρει πρόωρες εκλογές;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την ακρίβεια και την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αποκωδικοποιεί τα έξι επιχειρήματα που δείχνουν πρόωρες εκλογές

Παύλος Πολάκης

Κακώς έκλεισαν το μικρόφωνο του Πολάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει την αντιδημοκρατική κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο στον Παύλο Πολάκη και χαρακτηρίζει "γελοία" τη δικαιολογία ότι ο πρώην υπουργός ήταν "εκτός θέματος".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το αλάθητο του πρωθυπουργού

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κακοκαιρία Ελπίδα απέτυχε να βγάλει την κυβέρνησή του από την εξαιρετικά δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει. Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης.