ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Γιάννης Αλμπάνης

Ο Γιάννης Αλμπάνης είναι πολιτικός συντάκτης. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο CNN Greece, το Newpost και το Left.


Ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο απεχθής καθεστωτισμός της δίωξης Βαξεβάνη και Παπαδάκου

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης. γράφει για τις διώξεις δημοσιογράφων που είναι συνυφασμένες με τον αυταρχισμό και τον καθεστωτισμό, ειδικά όταν οι διωκόμενοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κεφαλή της κυβερνητικής εξουσίας.

PCR: Ιδιωτική Κερδοσκοπία κι εμπαιγμός

PCR: Ιδιωτική Κερδοσκοπία κι εμπαιγμός

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την επιλογή της κυβέρνησης να μην εντάξει τόσο τα μοριακά όσο και τα rapid test στη συνταγογράφηση και τον εμπαιγμό από το πλαφόν στην τιμή των PCR.

"Βουνό" από σωσίβια μεταναστών

Επιτάφιος αντί Χριστουγέννων στο Αιγαίο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για το αδιέξοδο της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, για τα ευρωπαϊκά "αντικίνητρα" και την αξία της ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

Βαριά σκιά πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης εντοπίζει τα προβλήματα σχετικά με την απευθείας εκλογή προέδρου από τη βάση για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ και γιατί η δυσπιστία είναι ικανή να κλονίσει την ενότητα.

Ό Νίκος Ανδρουλάκης

Το ΚΙΝΑΛ νίκησε το ΠΑΣΟΚ

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τη νίκη Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και για το πώς η πρωτιά του σηματοδοτεί όχι την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, αλλά την οριστική αποχώρησή του από το προσκήνιο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πανδημία: Η μεγάλη αποτυχία Μητσοτάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, την αδράνειά της και την προσπάθειά της να ρίξει την ευθύνη στους ανεμβολίαστους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του Κινήματος Αλλαγής

ΚΙΝΑΛ: Αρχηγό θα βγάλουν, κόμμα θα έχουν;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, η οποία προκαλεί αμηχανία στα μέλη και επιβεβαιώνει την εικόνα ενός κόμματος που αντιμετωπίζει υπαρξιακή κρίση.

Η πλημμυρισμένη παλιά λεωφόρος Ποσειδώνος

Χαιρέτα μου τον πλάτανο

ΓΝΩΜΕΣ

Τα ωραία μεγάλα λόγια που διαψεύδονται γρήγορα από την πραγματικότητα. Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τον Κώστα Μπακογιάννη, τη μεγάλη κακοκαιρία και το γενικό χάλι που είδαμε στην πρωτεύουσα.

Πλημμύρες από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μπάλλος" στην Καλλιθέα

Πλημμυρισμένη Ελλάδα 2.0

ΓΝΩΜΕΣ

Από τα αναπόφευκτα προβλήματα ως τη γενική διάλυση, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Για άλλη μια φορά οι πολίτες ζουν το ξεχαρβάλωμα του κράτους, έστω και αν αυτή τη φορά ονομάζεται "επιτελικό"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή

Η "παράταξη Μητσοτάκη", ο Δένδιας και η επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος

ΓΝΩΜΕΣ

Η μετωπική σύγκρουση Δένδια-Μπογδάνου στη Βουλή και η διαγραφή του δεύτερου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις για το κυβερνών κόμμα. Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης.

Νέα κούρσα εξοπλισμών, το ίδιο αδιέξοδο

Νέα κούρσα εξοπλισμών, το ίδιο αδιέξοδο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τη σύναψη συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, τον κυβερνητικό ενθουσιασμό, τον οποίο δεν συμμερίζεται, κι εξηγεί το γιατί είναι επιφυλακτικός.