ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Γιάννης Αλμπάνης

Ο Γιάννης Αλμπάνης είναι πολιτικός συντάκτης. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο CNN Greece, το Newpost και το Left.


Ευάγγελος Βενιζέλος

Έλα τώρα που έγινε ο Βενιζέλος ΣΥΡΙΖΑ

ΓΝΩΜΕΣ

Αυτό που φαίνεται ότι ενοχλεί την κυβέρνηση είναι ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δείχνει με τη στάση του ότι το ρεύμα διαμαρτυρίας δεν είναι εργαλειοποιημένο από την Κουμουνδούρου.

Χρήστος Ράμμος

Ο Ράμμος βρήκε τις αποδείξεις του εγκλήματος

ΓΝΩΜΕΣ

Μια νέα μορφή της "καχεκτικής δημοκρατίας" της μετεμφυλιακής περιόδου διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις υποκλοπές. Η επιστολή Ράμμου πιστοποιεί τη δημοκρατική εκτροπή.

Βουλή

Ρύθμιση για Κασιδιάρη χωρίς παραθυράκια και παραβίαση του Συντάγματος

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβέρνηση φέρει ρύθμιση προκειμένου να εμποδιστεί η συμμετοχή στις εκλογές του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη και του νεοχρυσαυγίτικου μορφώματος που έχει αυτός δημιουργήσει.

Παραβιάζουν το σύνταγμα για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο

Παραβιάζουν το σύνταγμα για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε υποσχόμενος απαρέγκλιτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο. Θα περάσει στην Ιστορία ως αυτός που το σεβάστηκε λιγότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του από το 1974 και μετά.

Διακίνηση βίντεο στο διαδίκτυο

Η κτηνωδία που επιδεικνύεται

ΓΝΩΜΕΣ

Η απάνθρωπη υπόθεση βασανισμού του 35χρονου στην Πάτρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, συγκλόνισε την κοινωνία. Το ίδιο και εκείνη του ομαδικού βιασμού του 15χρονου. Τι συνδέει αυτές τις δύο υποθέσεις;

Πέδρο Σάντσεθ

Τι να μας πει κι ο Σάντσεθ

ΓΝΩΜΕΣ

Πάνω λοιπόν που άρχιζε κανείς να αναρωτιέται μήπως δεν μπορεί να αντιληφθεί το βάθος της κυβερνητικής σκέψης, ήρθε η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ να πράξει το λογικό, επαναφέροντας την τάξη.

Σπίτια στην Αθήνα

Τι άλλαξε στη στέγαση το 2022

ΓΝΩΜΕΣ

Στα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές τα ενοίκια έχουν απογειωθεί την ώρα που πέφτουν οι πραγματικοί μισθοί.

Ο αστυνομικός μαστροπός της υπόθεσης της Ηλιούπολης στον ανακριτή

Καταδικασμένος μαστροπός, αλλά ελεύθερος

ΓΝΩΜΕΣ

Πριν πολλά χρόνια ο Σαββόπουλος είχε τραγουδήσει τον περίφημο στίχο "το δικαστήριο ήταν μέσα εκεί, αλλά η δικαιοσύνη ήταν απ’ έξω". Στίχος που περιγράφει εν πολλοίς όχι μόνο τι συνέβη με την υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά για συμβαίνει γενικά με τη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Ηλιούπολης

Η δικαιοσύνη χάθηκε στην Ηλιούπολη

ΓΝΩΜΕΣ

Πώς είναι δυνατόν να καλούνται τα θύματα της κακοποίησης να καταγγείλουν τους κακοποιητές, αν στις δίκες κακοποιούνται εκ νέου και ταυτόχρονα αθωώνονται οι θύτες.

Πυροβολισμοί σε καφέ στη Νέα Σμύρνη

Ξύλο στις πλατείες για να φοβηθεί η… μαφία

ΓΝΩΜΕΣ

Ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός καταφεύγει σε ένα απίθανο επιχείρημα προκειμένου να διαχειριστεί την κατάρρευση της δημαγωγίας για την ασφάλεια. Η προσπάθεια εγκλωβισμού των πολιτών σε ένα ψευτοδίλημμα.

Όταν ενοχοποιείται το θύμα και όχι ο θύτης

Όταν ενοχοποιείται το θύμα και όχι ο θύτης

ΓΝΩΜΕΣ

Η παραβατική συμπεριφορά μεγάλου μέρους των Ρομά δεν αποδεικνύει την "εγκληματική φύση" τους, αλλά την αποτυχία του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός των επιδομάτων

ΓΝΩΜΕΣ

Ως κομματάρχης παλαιού τύπου πολιτεύεται σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελευταία απόδειξη το επίδομα σε αστυνομικούς και λιμενικούς.

Οργή στις τάξεις των ρομά

Μια ζωή για 20 ευρώ

ΓΝΩΜΕΣ

Η τιμή της ανθρώπινης ζωής φαίνεται ότι αποτιμάται πολύ φθηνά στην ελληνική επικράτεια όπως κατέδειξε το περιστατικό με τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κρέων θα κέρδιζε την αυτοδυναμία

Ο Κρέων θα κέρδιζε την αυτοδυναμία

ΓΝΩΜΕΣ

Όσα λέει ο Κρέων είναι ανάλογα με εκείνα που υποστηρίζουν συνήθως οι άνθρωποι της εξουσίας με διαφορετικές λέξεις και κρατώντας υποκριτικά τα προσχήματα.

Τουρίστες στην Αθήνα

Αθήνα, πόλη μόνο για τουρίστες;

ΓΝΩΜΕΣ

Τα νέα ξενοδοχεία σε συνδυασμό με το Airbnb και τις επιχειρήσεις εστίασης που πολλαπλασιάζονται για να εξυπηρετήσουν τη διαρκώς διευρυνόμενη τουριστική αγορά, αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης.

Συγκέντρωση και πορεία έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Όταν το άδικο εισβάλλει στο σπίτι

ΓΝΩΜΕΣ

Η κοινωνία πρέπει να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη που κινδυνεύει να χάσει άδικα την πρώτη του κατοικία. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε το νόμιμο να μην οδηγεί σε βαρβαρότητες.

Κιβωτός του Κόσμου: Τεράστια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Τεράστια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις

ΓΝΩΜΕΣ

Όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή καταγγελία, θα περίμενε κανείς ότι η διεύθυνση της Κιβωτού του Κόσμου θα δεσμευόταν για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν θα έσπευδε να βγάλει πόρισμα.

Η Ομάδα Αλήθειας ξεπλένει τη χούντα ανήμερα του Πολυτεχνείου

Η Ομάδα Αλήθειας ξεπλένει τη χούντα ανήμερα του Πολυτεχνείου

ΓΝΩΜΕΣ

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας κυκλοφόρησε ένα ντροπιαστικό βίντεο διαστρέβλωσης της Ιστορίας που προσβάλλει τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πιο δύσκολη ώρα για το σύστημα Μητσοτάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Ο πρωθυπουργός έχει περιέλθει σε μια αντικειμενικά δεινή θέση. Λίγοι επικεφαλής κυβερνήσεων στο παρελθόν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια τόσο σύνθετη πολιτική εξίσωση, της οποίας καμία ενδεχόμενη λύση δεν είναι χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος.

Άδειο καρότσι σε σούπερ μάρκετ

Είναι το σούπερ μάρκετ, ανόητε!

ΓΝΩΜΕΣ

Μια εξουσία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και λειτουργεί πέραν κάθε ορίου, δεν υπάρχει περίπτωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα αντέξει ο Μητσοτάκης μέχρι τον Μάιο;

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκάνδαλο των υποκλοπών, την ακρίβεια και την υπόθεση Πάτση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να φτάσει ως τον Μάιο ή θα αναγκαστεί να επισπεύσει τις εκλογές.

Αίθουσα δικαστηρίου

Μια Δικαιοσύνη που δεν απονέμει δικαιοσύνη

ΓΝΩΜΕΣ

Από το σκάνδαλο της Siemens στη Novartis και από τη δίκη για το Μάτι και τη Χρυσή Αυγή μέχρι τις υποκλοπές και τον Λιγνάδη, είναι κοινός τόπος ότι η Δικαιοσύνη εξαντλεί την επιείκειά της στους μεγαλοσχήμονες και την αυστηρότητα της στους φτωχοδιάβολους.

Τάσος Τέλλογλου

Η δυστοπία του Τάσου Τέλλογλου

ΓΝΩΜΕΣ

Πολλές φορές στην ιστορία η εξουσία έχει εμφανιστεί τόσο ισχυρή που κάθε αντίσταση μοιάζει μάταιη και οι ελευθερίες θεωρούνται "πολυτέλεια" και μοιάζουν αδιάφορες για τους πολλούς. Αυτές όμως είναι οι στιγμές που οι πολίτες κρίνονται.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Γεια σου Αλέξανδρε…

ΓΝΩΜΕΣ

Αποχαιρετισμός στο καλό παιδί της "μεγάλης πολιτικής", με την τεράστια ψυχή, που έδωσε με το τελευταίο μήνυμά του ανάσες μέσα στο ζόφο.

Βιαστής στον Κολωνό

Τα κανάλια βιάζουν ξανά τη δωδεκάχρονη

ΓΝΩΜΕΣ

Το έγκλημα των 213 είναι η κοινωνική σήψη. Η δε ειδησεογραφική κάλυψη των βιασμών της δωδεκάχρονης θέτει επί τάπητος το ζήτημα της προστασίας των πολιτών από τον κιτρινισμό.

Οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών δεν μετράνε…

Οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών δεν μετράνε…

ΓΝΩΜΕΣ

Ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις αν οι ναυαγοί σε Λέσβο και Κύθηρα δεν ήταν μετανάστες αλλά Έλληνες και Ελληνίδες; Οι "τραγωδίες", η αδιαφορία και οι κάτοικοι των Κυθήρων που γνωρίζουν πολύ καλά οτι όλες οι ζωές μετράνε.