ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Γιάννης Αλμπάνης

Ο Γιάννης Αλμπάνης είναι πολιτικός συντάκτης. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο CNN Greece, το Newpost και το Left.


Κυριάκος Μητσοτάκης

Πανδημία: Η μεγάλη αποτυχία Μητσοτάκη

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, την αδράνειά της και την προσπάθειά της να ρίξει την ευθύνη στους ανεμβολίαστους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του Κινήματος Αλλαγής

ΚΙΝΑΛ: Αρχηγό θα βγάλουν, κόμμα θα έχουν;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, η οποία προκαλεί αμηχανία στα μέλη και επιβεβαιώνει την εικόνα ενός κόμματος που αντιμετωπίζει υπαρξιακή κρίση.

Η πλημμυρισμένη παλιά λεωφόρος Ποσειδώνος

Χαιρέτα μου τον πλάτανο

ΓΝΩΜΕΣ

Τα ωραία μεγάλα λόγια που διαψεύδονται γρήγορα από την πραγματικότητα. Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τον Κώστα Μπακογιάννη, τη μεγάλη κακοκαιρία και το γενικό χάλι που είδαμε στην πρωτεύουσα.

Πλημμύρες από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μπάλλος" στην Καλλιθέα

Πλημμυρισμένη Ελλάδα 2.0

ΓΝΩΜΕΣ

Από τα αναπόφευκτα προβλήματα ως τη γενική διάλυση, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Για άλλη μια φορά οι πολίτες ζουν το ξεχαρβάλωμα του κράτους, έστω και αν αυτή τη φορά ονομάζεται "επιτελικό"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή

Η "παράταξη Μητσοτάκη", ο Δένδιας και η επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος

ΓΝΩΜΕΣ

Η μετωπική σύγκρουση Δένδια-Μπογδάνου στη Βουλή και η διαγραφή του δεύτερου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις για το κυβερνών κόμμα. Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης.

Νέα κούρσα εξοπλισμών, το ίδιο αδιέξοδο

Νέα κούρσα εξοπλισμών, το ίδιο αδιέξοδο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τη σύναψη συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, τον κυβερνητικό ενθουσιασμό, τον οποίο δεν συμμερίζεται, κι εξηγεί το γιατί είναι επιφυλακτικός.

Έφηβη κοπέλα (Φωτογραφία αρχείου)

Στη δουλειά και όχι στα θρανία

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την συμφωνία υπουργείου Εργασίας και Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου, να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες 16χρονα παιδιά τα οποία ζουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή

Εμβόλιο Πολάκη: Ανοσία για Τσίπρα και παρενέργειες για την κυβέρνηση

ΓΝΩΜΕΣ

Ο εμβολιασμός Πολάκη παρέχει πολιτική ανοσία στον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις, η ζημιά που του έχει προκαλέσει δεν διαγράφεται. Την ίδια ώρα, προκαλεί αρνητική πολιτική παρενέργεια για την κυβέρνηση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης

Mad Clip και Μίκης Θεοδωράκης

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και του Mad Clip την ίδια μέρα και τους δύο κόσμους που δεν φαίνεται να συναντιούνται πουθενά.

Ανασχηματισμός: Το πιο μεγάλο φιάσκο

Ανασχηματισμός: Το πιο μεγάλο φιάσκο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης αναλύει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και τις εξελίξεις με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η δημιουργία του οποίου παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα

Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα του εμβολιασμού

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης υποστηρίζει ότι η αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει την οδηγεί στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία είναι αντιφατικά, έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα και μπορεί να απειλήσουν την κοινωνική συνοχή.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την Αγία Άννα Ευβοίας

Η Ελλάδα στις φλόγες: Επιτελική ανικανότητα, κλιματική κρίση και προπαγάνδα

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την ανεπαρκή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της εθνικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές και για το ναυάγιο του επιτελικού κράτους.