ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Γιάννης Μιχελάκης

O Γιάννης Μιχελάκης, βρίσκεται στον χώρο των media από το 1979 ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» «Βραδυνή», «Ακρόπολη», «24 ώρες» και «Κέρδος». Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» (1989-2000) και Διευθυντής στο «MEGA Κύπρου» (1999-200), καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 (2000-2009).

Από το 2009 ως το 2011, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επανεκδόθηκε το 2009. Από το 2011 ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής, από το 2012 ως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, από το 2013 ως το 2014 ήταν Υπουργός Εσωτερικών. Μετά τις εκλογές του 2015 επέστρεψε στη δημοσιογραφία και εργάστηκε ως Διευθυντής Ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και MEGA (1989-2000) και σαν σύμβουλος στη εφημερίδα Δημοκρατία. Σήμερα, εκτός από τη συνεργασία του με το NEWS 24/7, είναι στην πρωινή ζώνη του Real FM.


Το σχίσμα στην Ορθοδοξία και η ρωσική φιλοδοξία της "Τρίτης Ρώμης"

Το σχίσμα στην Ορθοδοξία και η ρωσική φιλοδοξία της "Τρίτης Ρώμης"

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την εμβάθυνση του σχίσματος στην Ορθοδοξία και τη φιλοδοξία του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου να υφαρπάξει τον τίτλο του "Οικουμενικού Πατριάρχη" από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

A cross is seen at the Patriarchal Church of St. George prior to a meeting of Ecumenical Patriarch Bartholomew I, Ukrainian President Petro Poroshenko, and Metropolitan Epiphanius, the head of the independent Ukrainian Orthodox Church, in Istanbul, Turkey, Saturday, Jan. 5, 2019. (AP Photo/Emrah Gurel)

Ιερή "φωτιά" στα Βαλκάνια

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την προσπάθεια της σχισματικής, αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας" να γίνει αυτοκέφαλη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τι πρέπει να αποφύγει ο Ανδρουλάκης

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για τον στόχο του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη και το κόμμα που θα εκπροσωπεί πολιτικά την κεντροαριστερά στην Ελλάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Σχίσμα: 1000 χρόνια μετά, εντείνονται οι προσπάθειες συνεννόησης

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για το Σχίσμα, τις συγκρούσεις Ορθοδόξων και Καθολικών και την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις των δύο εκκλησιών, με τους ηγέτες τους να έρχονται όλο και εγγύτερα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Ποιον ενδιαφέρει η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου, την κούρσα διαδοχής στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τον έναν και μοναδικό που μπορεί να ενδιαφέρει πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Απο την εκδήλωση

Ο Κώστας Καραμανλής είπε τα πράγματα με το όνομα τους

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στο «Ίδρυμα Κ. Καραμανλής», για τις έξι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, με τις οποίες έβαλε «το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων», με πυξίδα τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της ΝΔ.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο κ. Ελπιδοφόρος προφανώς δεν έχει ακούσει το παραμικρό για τον Ιάκωβο

ΓΝΩΜΕΣ

Η ακατανόητη (;) παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του "Σπιτιού της Τουρκίας" προσέφερε ισχυρά επιχειρήματα στο Πατριαρχείο της Μάσχας, που υποστηρίζει ότι το Φανάρι βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας.

Οι Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας AUKUS

Ο βαθύς ύπνος της Ευρώπης

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για τη συμφωνία AUKUS, με την οποία οι ΗΠΑ και ο Μπάιντεν "έπιασαν στον ύπνο" τους Ευρωπαίους. Η περιθωριοποίηση της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή και το πάθημα που πρέπει να γίνει, επιτέλους, μάθημα.

Ευάγγελος Αποστολάκης

Ναύαρχε, ανέκρουσες πρύμναν

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την άρνηση του Ευάγελου Αποστολάκη να αποδεχθεί τη θέση του υπουργού μετά την ανακοίνωση του ονόματός του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος, ένας ανεπανάληπτος άνδρας

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για τον άνθρωπο Τόλη Βοσκόπουλο, που σεβόταν και τιμούσε τις γυναίκες, την ώρα που στην επικαιρότητα είναι ένας "άνδρας" που σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά γιατί "χάλασε τη φάση".

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γιατί κάνουμε το εμβόλιο

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στους συνανθρώπους μας και για την ανάγκη να σωθούμε πρώτα και μετά να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές.