ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 1961) είναι Έλληνας πολιτικός επιστήμονας, διπλωμάτης, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναπληρωτής υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών. Στις 9 Ιουλίου διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Ιανουαρίου 2020, τοποθετήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νέο Υπουργείο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών απ' όπου αποφοίτησε το 1995 με διάκριση «magna cum laude». 'Ηταν εκπρόσωπος Τύπου το 2009 και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών το 2004.Το 2001, τοποθετήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα ως υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2003. Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ το 2014 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης την περίοδο 2014-2016.Στο ευρωκοινοβούλιο ήταν μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια περίοδο, ήταν, επίσης, αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας και μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.Τον Μάιο του 2014 του απονεμήθηκε το Βραβείο «Ευκράντη» για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούνιο του 2013, ψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος σε Κουμουτσάκο: "Ο βιασμός ήταν και έμεινε κακούργημα"

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διέγραψε το tweet στο οποίο είπε πως ο δράστης του Κολωνού θα δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα, όπως θα ίσχυε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου.

2022: Δύσκολη χρονιά εγρήγορσης και ετοιμότητας στα ελληνο-τουρκικά

2022: Δύσκολη χρονιά εγρήγορσης και ετοιμότητας στα ελληνο-τουρκικά

Ο διπλωμάτης και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις διεθνείς εξελίξεις που πρόκειται να απασχολήσουν τη χώρα μας με φόντο πάντοτε τα ελληνοτουρκικά.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Οι Κυρανάκηδες

Άντρες και γυναίκες που αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από την πάρτη τους και την πολιτική τους ανέλιξη. Δείτε τους καλά και μετά αποφασίστε ποιο όνομα θα σταυρώσετε πίσω από το παραβάν.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κουμουτσάκου για την πρόσληψη της πρώην συζύγου του στη Βουλή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, "για απόλυση μητέρας ανηλίκων" και την πρόσληψη της πρώην συζύγου του κ. Κουμουτσάκου από τη Βουλή. Τι απαντά ο ίδιος και ο Κ. Τασούλας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Κουφοντίνα: "Είναι πια φανερό ότι ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης"

Για "τεχνητή όξυνση" από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία προσπάθεια "να ξεχαστεί το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη, αλλά και το μπάχαλο στην πανδημία", κάνει λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος μέσω ανακοίνωσης.