ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ

Γιώργος Καρελιάς

Με σπουδές στην Νομική Αθηνών. Αλλά, φοιτητής ακόμα, μπλέχτηκε στα γρανάζια της δημοσιογραφίας. Είχε την τύχη να δουλέψει επί 35 χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης. Και έκανε τα πάντα: ρεπορτάζ επαρχίας, υπουργείων, ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία. Τα τελευταία οκτώ χρόνια τακτικός αρθρογράφος στο Protagon.gr. Και συνεχίζουμε...


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκηνοθεσία ευρηματική, περιεχόμενο φτωχό: Η πασχαλινή ένεση αισιοδοξίας…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις ενέσεις αισιοδοξίας που δεν έχουν αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η πραγματική κατάσταση δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται.

Ενημέρωση συντακτών για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας από το Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Το νέο σκάνδαλο του ακαταδίωκτου: Προστατεύουν δικούς τους, προσβάλλουν τους επιστήμονες

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την ασυλία που παραχώρησε η κυβέρνηση στα μέλη των επιτροπών του υπουργείου Υγείας και γιατί η διάταξη προστατεύει κυρίως τα κυβερνητικά στελέχη και όχι τους επιστήμονες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας

Ο Μητσοτάκης "φεύγει", ο Δένδιας "έρχεται": Αρλούμπες και όνειρα μέσω Τσαβούσογλου…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς διαχωρίζει όσα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα από όσα κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και της υπερβολής με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

Καλοκαίρι και (χωρίς;) καταχνιά…

Καλοκαίρι και (χωρίς;) καταχνιά…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρέλιας γράφει για το στοίχημα του καλοκαιρινού τουρισμού και τις σχετικές προβλέψεις, τοποθετώντας ένα υστερόγραφο προς εκείνους που έκαναν προγνωστικά για εκλογές το Σεπτέμβριο του 2020.

Συνάντηση Κώστα Σημίτη-Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου (2002)

Τη "διαφορά" Σημίτη - Καραμανλή θα "λύσουν" Μητσοτάκης - Τσίπρας, αν ο Ερντογάν δεχτεί τη Χάγη…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις δυο σχολές σκέψεις στην πολιτική και στη διπλωματία και πώς σχετίζεται η "διαφορά" Σημίτη - Καραμανλή με την σημερινή κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτυγχάνουν οι σημερινοί, "φταίνε" οι προηγούμενοι...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη μέθοδο "ρίξτα στους προηγούμενους" που χρησιμοποιούν οι κατά καιρούς πρωθυπουργοί, για την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την κριτική στην κυβέρνηση που είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα του μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2019

Πριν κλείσουν δύο χρόνια, τα φαινόμενα φαυλότητας και παρακμής αυξάνονται...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις φαύλες επιλογές και τα παρακμιακά φαινόμενα της κυβέρνησης, τα οποία είναι πιο ανησυχητικά επειδή συνέβησαν και συμβαίνουν πολύ πρόωρα, στο πρώτο μισό της θητείας της.

Κόσμος περπατά στην Ερμού

Κυβέρνηση και ειδικοί σε βέρτιγκο, τώρα είναι η ώρα της μέγιστης δικής μας ευθύνης...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τις παράλογες αποφάσεις της τους τελευταίους μήνες και την ατομική ευθύνη, που είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην "υπευθυνότητα" όσων εισηγούνται.

Στιγμιότυπο από δωμάτιο νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας

Ένα έγκλημα εν εξελίξει: Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ για να μην επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Ένα ανέντιμο παιχνίδι ξαναπαίζεται: Ο Κουφοντίνας είναι τώρα ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η ΝΔ εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τη θέση του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.