ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ

Γιώργος Καρελιάς

Με σπουδές στην Νομική Αθηνών. Αλλά, φοιτητής ακόμα, μπλέχτηκε στα γρανάζια της δημοσιογραφίας. Είχε την τύχη να δουλέψει επί 35 χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης. Και έκανε τα πάντα: ρεπορτάζ επαρχίας, υπουργείων, ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία. Τα τελευταία οκτώ χρόνια τακτικός αρθρογράφος στο Protagon.gr. Και συνεχίζουμε...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο

Τι πέτυχε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ; Θα φανεί μετά το χειροκρότημα…

ΓΝΩΜΕΣ

Η επιτυχία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα αποδειχτεί όταν η κυβέρνηση της χώρας και τα νομοθετικά σώματα θα τηρήσουν στοιχειωδώς όσα έδειξαν ότι αποδέχονται κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Εκλογές ΣΥΗΡΙΖΑ-ΠΣ

Η κάλπη και ο λογαριασμός…

ΓΝΩΜΕΣ

Όταν ένα κόμμα τριπλασιάζει τα μέλη του, ασφαλώς η ηγεσία του πρέπει να αισθάνεται ευχάριστα. Ο "λογαριασμός", όμως, δεν έχει έρθει ακόμη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι υπό διαμόρφωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η άλλη "συντέλεια" είναι εδώ: Ακρίβεια, φτώχεια, εκλογές και απειλή νέας χρεοκοπίας…

ΓΝΩΜΕΣ

Τα χειρότερα σε ότι αφορά την κρίση δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας. Και οι εξελίξεις μπορεί να είναι τόσο σοβαρές που ίσως προκαλέσουν τσουνάμι στο πολιτικό σύστημα.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Η "συντέλεια του κόσμου" δεν ήρθε χτες, ποιοι την προκαλούν να έρθει;

ΓΝΩΜΕΣ

Λίγες μέρες πριν από τη χτεσινή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την επέτειο της νίκης της 9ης Μαίου κατά της ναζιστικής Γερμανίας, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είχαν γεμίσει με εικασίες γι’ αυτά που θα έλεγε ο Πούτιν.

Πολυκατοικία στην Αθήνα

Ένα σπίτι για τους νέους: Αυτή (θα) είναι προοδευτική πολιτική…

ΓΝΩΜΕΣ

Όποιος ψάχνει σπίτι να νοικιάσει στην Αθήνα και, κυρίως, όποιος έχει ή γνωρίζει νέα παιδιά που θέλουν να ανοίξουν δικό τους σπίτι, έχει συνειδητοποιήσει πόσο τραγική είναι η στεγαστική πολιτική στην Ελλάδα.

Μικρόφωνα (φωτό αρχείου)

Έχουμε τον Τύπο που (δεν) μας αξίζει;

ΓΝΩΜΕΣ

Τις πταίει για την οδυνηρή έκπληξη για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Οι διαφορετικές διαστάσεις, οι δύο σημαντικοί παράγοντες και η στάση των συστημικών μέσων στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης

Τα εγκαίνια (δεν) κρύβουν την πραγματικότητα: Μαύρες μέρες χωρίς το ρωσικό αέριο...

ΓΝΩΜΕΣ

Επειδή ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η σημερινή κατάσταση, φρόνιμο θα ήταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να μη δίνουν κάθε τόσο υποσχέσεις ούτε να εμφανίζονται τόσο σίγουροι ότι έχουν βρει τις λύσεις.

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Κατάντια: Ο "αριστερός" Σκουρλέτης απαιτεί από δημοσιογράφο… δήλωση μετανοίας!

ΓΝΩΜΕΣ

Ο πολιτικός κατήφορος του "αριστερού" Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος απαιτεί από δημοσιογράφο να υπογράψει δήλωση μετάνοιας, απειλώντας τον με μήνυση και αγωγή σε περίπτωση που δεν το κάνει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΕΥΠ παρακολουθεί "ενοχλητικούς" δημοσιογράφους και ο πρωθυπουργός το καλύπτει;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και τις ευθύνες που βαραίνουν τον πρωθυπουργό στον οποίο υπάγεται πλέον απευθείας η υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Το γαλλικό μάθημα που δεν κατάλαβε ο Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα κριθούν στο gov.gr…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει πως το μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα πολίτη, σήμερα, δεν είναι να πάρει ένα πιστοποιητικό ή να μεταβιβάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς να πάει στη δημόσια υπηρεσία, αλλά το ότι όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος και να βγάλουν τον μήνα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ούτε μια συγγνώμη;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα αναπάντητα ερωτήματα και τις ευθύνες γύρω από τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο.