ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ

Γιώργος Καρελιάς

Με σπουδές στην Νομική Αθηνών. Αλλά, φοιτητής ακόμα, μπλέχτηκε στα γρανάζια της δημοσιογραφίας. Είχε την τύχη να δουλέψει επί 35 χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης. Και έκανε τα πάντα: ρεπορτάζ επαρχίας, υπουργείων, ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία.


Εκλογές

Τι -και γιατί- ψηφίζουμε: Αυτοδύναμη αλαζονεία ή συνεργασία υπό έλεγχο…

ΓΝΩΜΕΣ

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αμφιβολία, το γνωρίζουμε όλοι: η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πώς θα μας κυβερνήσουν, μόνοι τους ή με συνεταίρους.

Εκλογικός αντιπρόσωπος κρατά ψηφοδέλτιο υπέρ του Ερντογάν

Τα φαντάσματα, ο νικητής και αυτό που μας έδειξε η Τουρκία...

ΓΝΩΜΕΣ

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εμφανίζονται βέβαιοι για τη "μεγάλη νίκη" τους την Κυριακή και την αυτοδυναμία τους στις 2 Ιουλίου, πετάνε στην εκλογική πιάτσα και από ένα φάντασμα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ποια "τσέπη" θα νικήσει την Κυριακή: Τα 50 δισ. του Μητσοτάκη ή η εξοντωτική ακρίβεια...

ΓΝΩΜΕΣ

Ποια τσέπη, άραγε, θα κρίνει τις εκλογές της 21ης Μαΐου; Διότι υπάρχουν οι τσέπες που "υποδέχτηκαν" τα 50 δισ. του Μητσοτάκη και η άλλη "τσέπη", αυτή που αδειάζει στη μέση του μήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate

Άλλο ο χαμένος του debate και άλλο η ήττα στις εκλογές…

ΓΝΩΜΕΣ

Στο ισοζύγιο κερδών και ζημιών μεταξύ των δύο διεκδικητών της εξουσίας ο κ. Μητσοτάκης είναι ο χαμένος. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για το debate. Οι αδύναμες απαντήσεις σε τρία σημαντικά πεδία κυβερνητικής πολιτικής.

Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…

Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…

ΓΝΩΜΕΣ

Yπάρχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το επί δεκαετίες μονοκομματικό σύστημα διακυβέρνησης και να δοκιμαστούν οι κυβερνήσεις προγραμματικής συνεργασίας, αλλά τα κόμματα που έχουν την ευθύνη να τις προωθήσουν κάνουν τα πάντα για να τις υπονομεύσουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης

"Προοδευτική παράταξη": Ο Ανδρέας, οι διάδοχοί του και το άγχος του Μητσοτάκη…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο όρος "προοδευτική παράταξη" καθιερώθηκε στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και είναι απολύτως συνυφασμένος με το τότε ΠΑΣΟΚ. Και σίγουρα δεν αφορά το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλέξης Τσίπρας

Ο Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί το ΠΑΣΟΚ νταραβερίζεται με τη ΝΔ…

ΓΝΩΜΕΣ

Από το 2012, όταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου νταραβερίζεται με το συντηρητικό κόμμα και έχει στο στόχαστρό του το κόμμα της Αριστεράς. Δηλαδή, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ κάνουν αυτό που δεν έκανε ποτέ ο ιδρυτής του. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Φοβούνται και προσπαθούν να φοβίσουν: Έξι παραδείγματα…

ΓΝΩΜΕΣ

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του φανερώνει εκλογικό άγχος. Γι’ αυτό επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, προβάλλουν βιαστικά "επιτυχίες" της τελευταίας στιγμής κι ανακοινώνουν αποφάσεις, τις οποίες ανακαλούν άρον άρον.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το παιχνίδι Μητσοτάκη με την ακροδεξιά: Διπλό κέρδος ή διπλή ζημιά;

ΓΝΩΜΕΣ

Μετά την καταδίκη της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίστεψε ότι η Χρυσή Αυγή "ξεπουπουλιάστηκε". Αποβλέποντας στην προσέλκυση των ψηφοφόρων της, απέφυγε να κάνει οτιδήποτε ουσιαστικό για να τους "ξεδοντιάσει" στην πράξη.

Ηλίας Κασιδιάρης

27 Απριλίου 1941 οι ναζί στην Αθήνα, 82 χρόνια μετά οι απόγονοί τους στο προσκήνιο…

ΓΝΩΜΕΣ

Ναι, είναι ντροπή και κατάντια την ημέρα που οι Γερμανοί κατακτητές κατέλαβαν την Αθήνα, σαν σήμερα, η επικαιρότητα στη δημοκρατική Ελλάδα να κυριαρχείται από τον Κασιδιάρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραπλανητική η εικόνα που προβάλλουν: Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει δεμένα χέρια…

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπό το άγχος της μη επανεκλογής της, δίνει και τάζει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μολονότι οι οικονομικοί υπουργοί έχουν πει ουκ ολίγες φορές "δεν έχουμε άλλα να δώσουμε".

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Η "πολιορκία" του αρεοπαγίτη και ο διπλός κίνδυνος για την κυβέρνηση…

ΓΝΩΜΕΣ

Το πιθανότερο πλέον ενδεχόμενο είναι το κόμμα Κασιδιάρη να αποκλειστεί. Όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε η όλη υπόθεση, ουδείς είναι σε θέση να πει αν και πώς θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νίκος Ανδρουλάκης Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας και Ανδρουλάκης κάνουν ό,τι (δεν) πρέπει για να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης…

ΓΝΩΜΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Τσίπρας και Ανδρουλάκης κάνουν ό,τι (δεν) χρειάζεται για να επιδεινώνονται οι σχέσεις τους και να απομακρύνεται κάθε προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας, αν το εκλογικό αποτέλεσμα το επιτρέψει.

Ολομέλεια της Βουλής (φωτογραφία αρχείου)

Κουρελιάζουν το Σύνταγμα, ηρωοποιούν και "φουσκώνουν" τους Κασιδιάρηδες…

ΓΝΩΜΕΣ

Για να εμποδίσει τον Κασιδιάρη, η κυβέρνηση ψήφισε (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) διάταξη, με την οποία επιχειρεί να παρακάμψει τη συνταγματική διάταξη, "διαγράφοντας" την πρόβλεψη για αμετάκλητη καταδίκη.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Κοροϊδία και πρόκληση: "Ξέχασαν" τα Τέμπη, ξανά υποψήφιος ο Καραμανλής…

ΓΝΩΜΕΣ

Απέδειξε ότι δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ευαισθησία, ώστε να ολοκληρώσει αυτό που έκανε την επομένη της τραγωδίας με την παραίτησή του: να μείνει εκτός πολιτικής έστω για μια κοινοβουλευτική θητεία.

Ηλίας Κασιδιάρης, Δίκη της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης και Κανελλόπουλος: Οι νεοναζί δεν πολεμιούνται με απαγορεύσεις...

ΓΝΩΜΕΣ

Το πρόβλημα δεν είναι ο Κασιδιάρης και ο επίδοξος «μπροστινός» του Κανελλόπουλος. Το πρόβλημα βρίσκεται στον φοβικό τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η δημοκρατία μας και το πολιτικό μας σύστημα σύσσωμο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν συνεργάζονται οι άλλοι; Θα έχουν ξανά ΝΔ και Μητσοτάκη…

ΓΝΩΜΕΣ

Τα κόμματα που (δηλώνουν ότι) επιδιώκουν κυβέρνηση συνεργασίας, πρέπει να αποδείξουν ότι το εννοούν. Αν αποδειχθεί ότι το κάνουν μόνο προσχηματικά, ας ετοιμάζονται για άλλη μια θητεία της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι "ηττημένοι", οι "ανεπρόκοποι", οι "βίλες": Ο φόβος πάνω από το Μαξίμου…

ΓΝΩΜΕΣ

Αν ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ πιστεύουν, όπως διακηρύσσουν, ότι η ΝΔ θα νικήσει άνετα στις πρώτες εκλογές, τότε ο φόβος ότι κυβέρνηση θα σχηματίσουν δύο ή τρία κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης είναι ανεξήγητος.