ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ

Γιώργος Καρελιάς

Με σπουδές στην Νομική Αθηνών. Αλλά, φοιτητής ακόμα, μπλέχτηκε στα γρανάζια της δημοσιογραφίας. Είχε την τύχη να δουλέψει επί 35 χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης. Και έκανε τα πάντα: ρεπορτάζ επαρχίας, υπουργείων, ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία.


Σκάνδαλα: Η δικαιοσύνη αθωώνει, η κυβέρνηση κουκουλώνει, ουδείς παραιτείται…

Σκάνδαλα: Η δικαιοσύνη αθωώνει, η κυβέρνηση κουκουλώνει, ουδείς παραιτείται…

ΓΝΩΜΕΣ

Δύο από τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων κουκουλάθηκαν. Το τρίτο οδεύει προς την ίδια κατάληξη. Είναι φανερό ότι οι τρεις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά

Ο θρησκευτικός σκοταδισμός γίνεται δολοφονικός, όταν είναι κρατική πολιτική…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο σκοταδισμός και ο φανατισμός είναι φαινόμενο πολλαπλών προελεύσεων και εντάσεων. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον θρησκευτικό, όταν αυτός γίνεται επίσημη πολιτική κρατών και κυβερνήσεων. Διότι τότε γίνεται θανατηφόρος.

Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Βελόπουλος

Κανονικές κυβερνήσεις: Μητσοτάκης με Βελόπουλο ή Τσίπρας με Ανδρουλάκη…

ΓΝΩΜΕΣ

Επειδή οι επόμενες, ίσως και οι μεθεπόμενες, εκλογές ενδέχεται να μη δώσουν αυτοδυναμία και επομένως θα χρειαστούν συνεργασίες για να σχηματισθεί κυβέρνηση, δύο είναι οι πιο ορατές και κανονικές (χωρίς εισαγωγικά) λύσεις.

Χρήστος Ράμμος

Ο γενναίος δικαστής Ράμμος έσπασε την "ομερτά" στις υποκλοπές, εισαγγελέας υπάρχει;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έκανε το καθήκον του, αποκαλύπτοντας ότι το αρχείο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή Κοντολέοντα. Οι ομότεχνοί του στην Εισαγγελία πρέπει τώρα να κάνουν το δικό τους.

Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Τα εύκολα, τα δύσκολα, τα αδύνατα...

ΓΝΩΜΕΣ

Για τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών(των κομμάτων εξουσίας) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπάρχει μια σταθερά: όταν ο πρωθυπουργός υπόσχεται πέντε, ο επίδοξος διάδοχός του δικαιούται να υποσχεθεί έξι. Αυτό έγινε και φέτος στο μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Αρχείο)

Ασύστολη κυβερνητική προπαγάνδα: "Έρχονται οι Ρώσοι να ρίξουν τον Μητσοτάκη"...

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι τόσο εξόφθαλμη που μοιάζει με το αντίστοιχο «ο Βενιζέλος έγινε ΣΥΡΙΖΑ», επειδή ασκεί κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο φόβος του Μητσοτάκη και τι έχουν να κάνουν Τσίπρας - Ανδρουλάκης…

ΓΝΩΜΕΣ

Ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να αποτιμήσει κανείς ένα πολιτικό γεγονός, όπως είναι η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ; Να επισημάνει τι έλεγαν οι "δικοί του" πριν και τι λένε μετά από αυτήν.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης κινδυνολογεί και διαστρέφει το παρελθόν: Η πρώτη συμφορά ήρθε το 2009 και όχι το 2015…

ΓΝΩΜΕΣ

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι πρωθυπουργοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης εξαγγέλλουν την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα χνάρια της παλιάς Δεξιάς: Παρακολουθούν, απειλούν και λογαριασμό δεν δίνουν…

ΓΝΩΜΕΣ

Είναι ολοφάνερο πια ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν πανικοβληθεί από την τροπή που έχει πάρει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Και έχουν βάλει λυτούς και δεμένους με στόχο να αποδυναμωθεί και εντέλει να θαφτεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο νόμος και ο λάκκος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πάθημα του πατέρα του...

ΓΝΩΜΕΣ

Μπορεί ο πρωθυπουργός να αισθάνεται "βέβαιος" για την επόμενη  νίκη του. Το ίδιο αισθανόταν και ο πατέρας του το 1990 και άλλαξε τον εκλογικό νόμο, κάνοντας, χωρίς να το υπολογίζει, ένα μεγάλο δώρο στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός εγκαλείται για εκβιασμό αρχηγού κόμματος και σιωπά;

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται ένοχος, γι’ αυτό και απαντά ενοχικά αποφεύγοντας την ουσία. Ο Ανδρουλάκης του λέει "θέλατε να με εκβιάσετε" και ο Μητσοτάκης τού απαντά "μην συμπορεύεσαι με τον Τσίπρα".

Άδωνις Γεωργιάδης

Οι υποκλοπές τσούζουν και κάνουν ζημιά, ακούστε και τον Άδωνη…

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβέρνηση είναι πολιτικά απομονωμένη, ο κ. Μητσοτάκης έχει υποστεί ζημιά στο χώρο των "κεντρώων" ψηφοφόρων και δεν μπορεί πια να ελπίζει ότι θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, αν δεν έχει αυτοδυναμία,  με ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έδειξε τι φοβάται ο Μητσοτάκης, το είπε και ο ίδιος...

ΓΝΩΜΕΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, ίσως άθελά του, έδειξε γιατί η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία για τις από εδώ και στο εξής εξελίξεις και αποκάλυψε ποιος είναι ο βαθύτερος φόβος του.

Ελλάς Ελλήνων Παρακολουθουμένων…

Ελλάς Ελλήνων Παρακολουθουμένων…

ΓΝΩΜΕΣ

Η "βόμβα" του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρη για τις παρακολουθήσεις, το τεράστιο νομικό και πολιτικό θέμα που δημιουργεί και το έγκλημα με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρακολουθήσεις: Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να μη γνωρίζει…

ΓΝΩΜΕΣ

Όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι "ήταν νόμιμη", αλλά "λάθος" και πρόσθεσε ότι "δεν τη γνώριζε" και "δεν θα την επέτρεπε ποτέ".

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη: Από την παντοδυναμία στον πανικό...

ΓΝΩΜΕΣ

Το σκάνδαλο των υποκλοπών φαίνεται ότι είναι το σημείο καμπής, που μπορεί να αλλάξει σχεδιασμούς και να ανατρέψει εκλογικές και μετεκλογικές "βεβαιότητες". Τα τρία στοιχεία που φανερώνουν ότι επικρατεί ανησυχία στο ευρύτερο σύστημα εξουσίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υποκλοπές: Ευθύνη των εισαγγελέων να βρουν όσα η κυβέρνηση θέλει να κρύψει...

ΓΝΩΜΕΣ

Η κυβέρνηση έχει συμφέρον να κουκουλωθεί η υπόθεση των υποκλοπών. Όμως, η δικαιοσύνη (πρέπει να) είναι ανεξάρτητη εξουσία και οι κεφαλές της έχουν την υποχρέωση να διερευνήσουν όλες τις πτυχές του σκανδάλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι "κοριοί" στον Ανδρουλάκη φέρνουν την πολιτική κανονικότητα…

ΓΝΩΜΕΣ

Από την μη κανονικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας που άρχισε το 2011, στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και στο "καμένο" σενάριο της επανεκλογής Μητσοτάκη με τις ψήφους και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Έβρος

Υποκλοπές και πρόσφυγες: Οι υπουργοί ψεύδονται, οι αβανταδόροι τους "τρολάρουν" με νεκρά παιδιά…

ΓΝΩΜΕΣ

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να περιγράψει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες-ιδίως στα δύο κορυφαία θέματα της επικαιρότητας, τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το μικρό Γολγοθά των προσφύγων στον Έβρο- είναι η λέξη ντροπή.

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι "κοριοί" έκαναν θραύση: Κι αν δεν είναι μόνο ο Ανδρουλάκης θύμα της ΕΥΠ;

ΓΝΩΜΕΣ

Μια εφημερίδα δημοσιεύει μια συγκλονιστική- το επίθετο χρησιμοποιείται χωρίς τη συνήθη δημοσιογραφική υπερβολή- πληροφορία: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε, πλην του Νίκου Ανδρουλάκη, άλλους 7-8 πολιτικούς!

Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Κώστας Σημίτης

Γιατί σιωπούν Σαμαράς, Καραμανλής, Σημίτης;

ΓΝΩΜΕΣ

Έχουν περάσει δύο και πλέον βδομάδες από τότε που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάγγειλε επίσημα, με μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Και πέντε μέρες από την επιβεβαίωση, με ομολογία του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση έγινε από την ΕΥΠ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο νεότερος Μητσοτάκης ξεπέρασε τον παλαιό και κινδυνεύει να τα χάσει όλα…

ΓΝΩΜΕΣ

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "καλλιεργεί" μηχανισμούς παρακολούθησης, που έφτασαν να παγιδεύουν πολιτικούς της γενιάς του και νεότερους, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Νίκος Ρωμανός

Εκτσογλανισμός: Ο Ρωμανός της ΝΔ… εγκαλεί τον Ανδρουλάκη!

ΓΝΩΜΕΣ

Πώς ανέχεται ο πρωθυπουργός ένα έστω χαμηλόβαθμο στέλεχος του κόμματός του να εγκαλεί δημοσίως τον κ. Ανδρουλάκη γι’ αυτό που υπέστη, την ώρα που ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να του ζητήσει συγγνώμη;

Ο Μητσοτάκης που "δεν ήξερε" και η ευθύνη του κ. Ντογιάκου…

Ο Μητσοτάκης που "δεν ήξερε" και η ευθύνη του κ. Ντογιάκου…

ΓΝΩΜΕΣ

Η παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες πολίτες. Η εισαγγελική έρευνα πρέπει να την φωτίσει. Οτιδήποτε άλλο θα είναι "κουκούλωμα".