ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ

Γιώργος Καρελιάς

Με σπουδές στην Νομική Αθηνών. Αλλά, φοιτητής ακόμα, μπλέχτηκε στα γρανάζια της δημοσιογραφίας. Είχε την τύχη να δουλέψει επί 35 χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης. Και έκανε τα πάντα: ρεπορτάζ επαρχίας, υπουργείων, ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία. Τα τελευταία οκτώ χρόνια τακτικός αρθρογράφος στο Protagon.gr. Και συνεχίζουμε...


Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Το αλαλούμ με το Astrazeneca: Οι ευθύνες κυβέρνησης και επιστημόνων δεν κρύβονται…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις αντιφατικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τη σύγχυση που προκάλεσαν στους πολίτες και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την παραπληροφόρηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Όργουελ ζεις και μας (τους) οδηγείς: Η διαστροφή των λέξεων…

ΓΝΩΜΕΣ

Ενώ το εργασιακό νομοσχέδιο είναι η επιτομή του φιλοεργοδοτισμού, ο αρμόδιος υπουργός λέει ότι κάνει φιλεργατικές μεταρρυθμίσεις... Ακόμα και ο Οργουελ θα κατάπινε τη γλώσσα του για τη σύγχρονη-φιλελεύθερη, τρομάρα της-διαστροφή εννοιών και λέξεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα εμβόλια, τα "προνόμια", η παραπλάνηση…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την συζήτηση που έχει ανοίξει για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, γιατί δεν πλησιάζουμε στο "τείχος ανοσίας" και τις συνέπειες της συζήτησης για "πρόνόμια" των εμβολιασμένων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O χρεωμένοι πολίτες (θα) πτωχεύουν. Γιατί σιωπά ο Μητσοτάκης για την καταχρεωμένη ΝΔ;

ΓΝΩΜΕΣ

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να ψηφίζει νόμους για να πτωχεύουν ακόμα και φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε, αλλά για το κόμμα της, που είναι καταχρεωμένο, να μην τρέχει τίποτα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα προπαγανδιστικά success story καταρρέουν, τώρα το βλέπουν και οι υποστηρικτές τους…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την εγκληματικότητα και τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, αλλά και την πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί παρά τη συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Σφραγίστηκε το θέατρο «Εμπρός»

Ανεξιχνίαστα όλα τα βαριά εγκλήματα, αλλά η Αστυνομία… πατάσσει την "εγκληματικότητα" στο "Εμπρός"!

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την "πάταξη" της εγκληματικότητας στα θέατρα και στις πλατείες, την ώρα που ειδεχθή εγκλήματα παραμένουν ανεξιχνίαστα και κακοποιά στοιχεία κυκλοφορούν ελεύθερα.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Φτιάξτε και μια "λίστα Πέτσα"… εξωτερικού! Αλλιώς, μη μιλάτε, εξευτελίζεσθε…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τους Έλληνες εφοπλιστές, τις δηλώσεις Λασκαρίδη και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που φαίνονται να δυσκολεύονται απέναντι σε ξένους δημοσιογράφους

Η Ολγα Κεφαλογιάννη

O Mητσοτάκης δεν φοβάται τις "ανταρσίες" βουλευτών του, φοβάται όσα αδυνατεί να αποτρέψει η αντιπολίτευση…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς εκτιμά την κατάταση που διαμορφώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της αναγκαστικής συνεπιμέλειας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον αποτρεπτικό φράχτη του Έβρου

Ο φράκτης, η φωτογραφία της Προέδρου και αδήριτη πραγματικότητα…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη φωτογραφία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου μπροστά από τον αποτρεπτικό φράχτη στον Έβρο και τις υπερβολές που ακολούθησαν, ένα προφανές επικοινωνιακό λάθος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκηνοθεσία ευρηματική, περιεχόμενο φτωχό: Η πασχαλινή ένεση αισιοδοξίας…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις ενέσεις αισιοδοξίας που δεν έχουν αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η πραγματική κατάσταση δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται.

Ενημέρωση συντακτών για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας από το Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Το νέο σκάνδαλο του ακαταδίωκτου: Προστατεύουν δικούς τους, προσβάλλουν τους επιστήμονες

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την ασυλία που παραχώρησε η κυβέρνηση στα μέλη των επιτροπών του υπουργείου Υγείας και γιατί η διάταξη προστατεύει κυρίως τα κυβερνητικά στελέχη και όχι τους επιστήμονες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας

Ο Μητσοτάκης "φεύγει", ο Δένδιας "έρχεται": Αρλούμπες και όνειρα μέσω Τσαβούσογλου…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς διαχωρίζει όσα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα από όσα κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και της υπερβολής με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

Καλοκαίρι και (χωρίς;) καταχνιά…

Καλοκαίρι και (χωρίς;) καταχνιά…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρέλιας γράφει για το στοίχημα του καλοκαιρινού τουρισμού και τις σχετικές προβλέψεις, τοποθετώντας ένα υστερόγραφο προς εκείνους που έκαναν προγνωστικά για εκλογές το Σεπτέμβριο του 2020.

Συνάντηση Κώστα Σημίτη-Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου (2002)

Τη "διαφορά" Σημίτη - Καραμανλή θα "λύσουν" Μητσοτάκης - Τσίπρας, αν ο Ερντογάν δεχτεί τη Χάγη…

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις δυο σχολές σκέψεις στην πολιτική και στη διπλωματία και πώς σχετίζεται η "διαφορά" Σημίτη - Καραμανλή με την σημερινή κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτυγχάνουν οι σημερινοί, "φταίνε" οι προηγούμενοι...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη μέθοδο "ρίξτα στους προηγούμενους" που χρησιμοποιούν οι κατά καιρούς πρωθυπουργοί, για την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την κριτική στην κυβέρνηση που είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα του μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2019

Πριν κλείσουν δύο χρόνια, τα φαινόμενα φαυλότητας και παρακμής αυξάνονται...

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις φαύλες επιλογές και τα παρακμιακά φαινόμενα της κυβέρνησης, τα οποία είναι πιο ανησυχητικά επειδή συνέβησαν και συμβαίνουν πολύ πρόωρα, στο πρώτο μισό της θητείας της.