Διασώζουν και καταστρέφουν

default image

Ο προφήτης της μετανάστευσης και τα ανοιχτά μέτωπα

Άρχισαν και πάλι οι ροές μεταναστών απο την θάλασσα. Κι άρχισαν οι δικοί μας τις διασώσεις, βοηθούμενοι κι απο Ευρωπαιους ναυτικους η αστυνομικους. Η διασωση δυστυχως ειναι το πρωτο βημα. Μετα ερχεται η τυχη αυτων των ανθρωπων. Τι τους κανεις; Που τους βαζεις; Ποιες ειναι οι προοπτικες τους; Το πρωτο βημα εναι να μην τους αφησεις να πνιγουν. Το δευτερο ειναι ουσιαστικα να καταστρεψεις την κοινωνια που ερχονται. Αυτο ειναι το κυριο θεμα που μας αφορα εδωστην Ελλαδα.

Για ποσο καιρο ακομη θα μας βασανιζει η υποτιθεμενη ‘πολιτική ορθοτητα’.  Και θα μασαμε τα λογια μας μηπως θιξουμε το Ισλαμ και τους τυχον προοδευτικιζοντες αλληλεγγυους. Που ειναι αγνωστο απο που προερχονται κι απο που βαστα η σκουφια τους. Δεν πρεπει να το κρυβουμε. Το Ισλαμ ειναι επικινδυνο κι αποτελει ατομικη βομβα για τις κοινωνιες που παρεισφρυει.

Δεν ειναι θρησκεια ειρηνης, οπως πολλοι το αποκαλουν. Τα ιερα του κειμενα ειναι γεματα απο κηρυγματα μισους, εκδικησης και βιας. Απο ολο τον πτωχο κοσμο γιατι μοναχα μουσουλμανοι βρισκουν την ζωη στις χωρες τους απυποφορη; Κι επιλέγουν να ρισκάρουν την ιδια τους τη ζωη, κατα κυριο λογο νεοι ανθρωοι, μετακινουμενοι προς τη Δυση. Της οποιας ομως τις αξιες και τον τροπο ζωης αποστρεφονται και περιφρονουν.

Μήπως ακολουθούν το παράδειγμα του Προφητη ‘της μεταναστευσης προς οφελος του Αλλαχ’ (Χαιτζιρια). Αν αυτα ειναι κινδυνολογιες ποια αλλη λογικη εξηγηση μπορει να υπαρχει; Και γιατι κυριως νεαροι ανδρες, ασυνοδευτα παιδια κι ελαχιστες γυναικες;  Ολοι οι αλλοι δεν υποφερουν; Δεν κινδυνευουν;

Κάθε διάσωση λοιπόν αποτελεί ένα βημα προς την καταστροφη. Αυτο δεν σημαινει βεβαια, αφηστε τους να πνιγουν!! Οχι ομως και να το θεωρουμε επιτευγμα. Που ειναι η πολιτικη μας που αποτρεπει τις σχετικες εισβολές; Γιατι περι εισβολων πρόκειται. Ολοι νεοι ανθρωποι, ολοι μουσουλμανοι, αποφασισμενοι να διεκδικησουν δικαιωματα και με απαιτησεις αργοτερα να αποτελεσουν συγκροτημενη κοινωνικη/θρησκευτικη ομαδα.

Μια αφίσα του Ισλαμικού Κράτους καθαρά δηλώνει: ‘Δεν εχουμε συνορα, εχουμε μετωπα’.  Και σιγουρα μετωπα συνεχεια ανοιγουν.  Καινουργια βλεπουμε στη Λιβυη, στη Σομαλια, στη Νιγηρια, στην Αιγυπτο. Κι απο εκει βλεπουμε να αυξανουν οι ροες μεταναστων.  Ενω η ζωη ειναι επικινδυνη και οι αντιφρονουντες εκτελουνται. Πως γινεται να μετακινουνται απο τις πσραλιες, η αεροπορικα, μεσω Κων/πολης τοσοι ανθρωποι  –  διχως να κινδυνευουν;

Το θεμα ειναι τι κάνουμε για να αποτρέψουμε τις ροές, ανεξάρτητα συμπεριφοράς της Τουρκιας. Τρόποι υπαρχουν. Τους εχουμε πολλες φορες αναφερει. Σε λιγο θα ειναι πολυ αργα…

Και με την ευκαιρία:

Επιθυμώ να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η ανάρτησή μου στην κατηγορία ΓΝΩΜΕΣ με τίτλο «Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής» εκλήφθηκε από τον κ. Ιβάν Σαββίδη ως προσβολή της προσωπικότητάς του. Θα ήθελα να βεβαιώσω τον κ. Ιβάν Σαββίδη ότι ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω την τιμή και υπόληψή του, καθώς και την Ελληνική του καταγωγή, την οποία όχι μόνο αναγνωρίζω, αλλά και σέβομαι. Θέλω δε να τον διαβεβαιώσω, ότι δεν θα είχα ποτέ χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «Ρωσοπόντιος», που όπως έχω διαπιστώσει συχνά προβάλλεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων η σε δηλώσεις δημοσίων προσώπων, εάν γνώριζα ότι οι Πόντιοι όχι μόνο τον απορρίπτουν, αλλά και θεωρούν ότι τους θίγει βαθύτατα. Εκτιμώ τόσο την παρουσία και συμβολή του κ. Ιβάν Σαββίδη στην Ελληνική Οικονομία, όσο και τους αγώνες του για τη διατήρηση των παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού.

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα