Βαρουφάκης και Έφη Θώδη

Βαρουφάκης και Έφη Θώδη

"Ο Βαρουφάκης σαν θεωρητικός και πολιτικός μπορεί να εξαερώνεται. Σαν άνθρωπος όμως είναι κρίμα να θυσιασθεί στην πρόσκαιρη λαιμαργία ντόπιων και ξένων μέσων ενημέρωσης"

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να υποστεί ψυχολογική κατάρρευση μόλις τα ντόπια και διεθνή μέτρα ενημέρωσης αποφασίσουν πως έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ικανοποίησης της αχόρταγης περιέργειάς τους και  πάψουν να ασχολούνται μαζί του.

Πασχίζοντας κάθε φορά να πεί κάτι καινούργιο η διαφορετικό έχει προσεγγίσει τα όρια του γραφικού φτάνοντας να δηλώνει κάτι την μία φορά και κάτι εντελώς αντίθετο, μέσα σε λίγες ώρες, την επόμενη. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πρόσφατα σε μια ατυχή λαική τραγουδίστρια που τα ΜΜΕ επέλεξαν να παίξουν με τα νεύρα και την ανθρώπινη ματαιοδοξία κι από αοιδό δημοτικών ασμάτων σε λαικά πανηγύρια πήγαν να την μετατρέψουν σε ντίβα διεθνών επιτυχιών και σε TV personality. Μόλις στέρεψε η σχετική βουλιμία του τηλεοπτικού θεάματος και η άτυχη γυναίκα εγκαταλείφθηκε στην αφάνεια η πνευματική της ισορροπία διαταράχθηκε. Αντίστοιχες συνέπειες θα υπάρξουν και για τον εθνικό μας νάρκισσο.

Που τώρα μόλις τα διεθνή ΜΜΕ  εντοπίζουν την κενότητα των υποτιθέμενων οικονομικών του θεωριών. Κάτι που είχαν έγκαιρα συνειδητοποιήσει τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας και του Τέξας στα οποία προσκληθεί να διδάξει. Ο Μινώταυρος, όπως είναι και ο τίτλος βιβλίου του, φαίνεται να συνάντησε τον Θησέα του. Ο Βαρουφάκης όμως σαν θεωρητικός και πολιτικός μπορεί να εξαερώνεται. Σαν άνθρωπος όμως είναι κρίμα να θυσιασθεί στην πρόσκαιρη λαιμαργία ντόπιων και ξένων μέσων ενημέρωσης.  

* Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα