Από ντιμπέιτ copy paste προτιμώ τον καφενέ

Από ντιμπέιτ copy paste προτιμώ τον καφενέ
ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4/10/2009. ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΔ ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ ,ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΚΕ ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΛΑΟΣ ,ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε γιατί ένα παραδοσιακό καφενείο υπερνικά πάντα το οποιοδήποτε ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Ειλικρινά δεν με ενοχλεί καθόλου, ότι δεν θα διεξαχθεί σε αυτές τις εκλογές ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών.

Και αυτό γιατί πιστεύω, ότι δεν θα με βοηθούσε να  καταλήξω σε μια  απόφαση για το τι θα ψηφίσω μια ανούσια δημόσια συνεύρεση 10 πολιτικών, οι οποίοι βάσει των κανόνων που οι ίδιοι θα επέβαλλαν θα επιδιδόταν σε ατελείωτους μονολόγους, δεν θα μπορούσαν καν να κοιταχθούν στα μάτια,  να αντιπαρατεθούν αλλά και να τσακωθούν -βρε αδερφέ μου-, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον παρουσιαστή.

Δεν λαϊκίζω, αλλά πιστεύω ότι σε στιγμές έντασης, όταν οι πολιτικοί το συνηθίζουν να επιχειρούν με τη φωνή τους να σκεπάσουν τον πολιτικό αντίπαλο, βγάζεις συμπεράσματα από την όλη διαχείριση.

Σίγουρα οι όροι σύμφωνα με τους οποίους έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα τα ελληνικά ντιπέιτ δεν θυμίζουν ζωντανό πρόγραμμα, καθώς ο πρώτος στόχος των επιτελείων των δύο μεγάλων κομμάτων είναι να αποκλείσουν οτιδήποτε απρόοπτο.

Άλλωστε, ειδικά φέτος η αντιπροσώπευση των πολιτικών κομμάτων έστω και αυτών που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, καθιστούσε εξ’ αρχής δύσκολο το όλο εγχείρημα, καθώς μιλάμε για 10 πρόσωπα (μαζί με τους οικολόγους). Νούμερο απαγορευτικό κατά τη γνώμη μου, καθώς θα επιμήκυνε την όποια διάρκεια και θα κούραζαν απίστευτα τον τηλεθεατή οι πολιτικοί μονόλογοι.

Όμως, ακόμα και τώρα, λίγες ημέρες  πριν τις κάλπες, υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα να δω ως ψηφοφόρος και ως  δημοσιογράφος στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο τις εφημερίδες ή στα ειδησεογραφικά sites στο διαδίκτυο.

Κάποιοι θα τα χαρακτηρίσουν “καφενέ”, αλλά τουλάχιστον εγώ τα προτιμώ από ένα ντιμπέιτ copy paste.

Θα ήθελα να δω σίγουρα έναν διάλογο  Βενιζέλου- Σαμαρά – Καρατζαφέρη για να μάθω τι συζητήθηκαν εκείνες τις νύκτες στο Μέγαρο Μαξίμου, που σύμφωνα πάντα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η ένταση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου κορυφώθηκε και χρειάστηκε παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου.

Θα ήθελα ένα διάλογο τύπου καφενέ μεταξύ Αλέκας Παπαρήγας, Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη, για να μου εξηγήσουν γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να ενωθεί και να κάνει πρωταθλητισμό.

Θα ήθελα να δω ένα διάλογο μεταξύ Αντώνη Σαμαρά , Ντόρας Μπακογιάννης και Πάνου Καμμένου, για να μου εξηγήσουν πώς από πρώην βουλευτές στο ίδιο κόμμα κατάντησαν ορκισμένοι εχθροί.

Τέλος, θα ήθελα να δω ένα διάλογο Καραταζαφέρη –Μιχαλολιάκου (Χρυσή Αυγή), για να μου πουν πώς από φίλοι έγιναν πολιτικοί αντίπαλοι.

Πάντως, αν ντε και καλά έπρεπε να γίνει ένα ντιμπέιτ με τους όρους που διεξήχθη τα προηγούμενα χρόνια, θα πρότεινα τουλάχιστον τις ερωτήσεις να μην τις απηύθυναν δημοσιογράφοι, αλλά μαθητές από τη Βουλή των εφήβων, που σε συνεδριάσεις τους μας έχουν καταπλήξει με τον άμεσο και ευθύ λόγο τους.

Τουλάχιστον, οι μαθητές δεν θα επιδίωκαν να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους ή να ανεβάσουν τις μετοχές τους  στο χρηματιστήριο των Μ.Μ.Ε, σε μια στημένη διαδικασία, που αμέσως μετά ακόμα και οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στο ντιμπέιτ, επικρίνουν.

Υ.Γ Και σίγουρα δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στο ντιμπέιτ του Ψαλιδοχέρη!

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα