Ας είναι μόνο η αρχή…

Ας είναι μόνο η αρχή…
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο γιατί μετά τις συλλήψεις Χρυσαυγιτών θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να είναι το ίδιο ευαίσθητο γρήγορο και αποτελεσματικό και για άλλους πολιτικούς που έχουν κατηγορηθεί

Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση συλλαμβάνονται ο πολιτικός αρχηγός και βουλευτές ενός κόμματος. Μάλιστα αυτό έγινε με αυτόφωρη διαδικασία καθώς  για το κακούργημα ”συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ” δεν απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας.

Το ενδιαφέρον βέβαια στην όλη ιστορία είναι το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται εκτός από τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα αδικήματα του ”ξεπλύματος βρώμικου χρήματος” και της δωροδοκίας.

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή εκεί πλέον τα πράγματα είναι δεδομένα. Θα πρέπει οι εισαγγελικές και οι διωκτικές αρχές να “δέσουν” με αποδείξεις αυτό που οι περισσότεροι  υποπτευόμασταν, για να ξυπνήσουμε από το εφιάλτη.

Σίγουρα τότε το πρώτο βήμα για να επιστρέψουν αυτές οι ακραίες και φασίζουσες αντιλήψεις στον πρότερο μικρόκοσμό τους ,θα έχει γίνει.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για να  ανακτηθεί η πολιτική αξιοπιστία των κομμάτων.  Δωροδοκία και ”ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, είναι κατηγορίες που δεν ακούμε για πρώτη φορά.

Είναι λέξεις που συλλαβίζουν συχνά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες μαζί με αναθέματα για τον πολιτικό κόσμο, κατασκευάζοντας ο καθένας τον ένοχο ή τους ενόχους που οδήγησαν την Ελλάδα  σε αυτή τη δεινή θέση και  στην ανηφόρα της καθημερινότητας,  με την ανεργία να καλπάζει και τη φτώχεια και την εξαθλίωση να επεκτείνεται.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης που οδηγούν σε διχασμό. Μαζί να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια για την απομόνωση και τον εκδιωγμό τέτοιων ακραίων φαινομένων βίας από όποιο χώρο και αν προέρχονται.

Παράλληλα να συστρατευθούν και σε μια σταυροφορία αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, ώστε οι κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, να μην πλανάται πάνω από στελέχη και κόμματα . Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, καθώς στο δικαστικό ρεπορτάζ υπάρχει πληθώρα υποθέσεων που εκδικάζονται ή  βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Θα πρέπει και  εκεί  τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν και να επιδιώξουν από κοινού  με την ίδια θέρμη τη διαλεύκανση και αυτών των υποθέσεων, ώστε να ανακτηθεί η πολιτική αναξιοπιστία ακόμα και αν χρειαστεί και άλλοι πολιτικοί να οδηγηθούν στη φυλακή.

Αν αυτές οι συλλήψεις είναι η αρχή και  πλέον κάθε πολιτικός που ασκεί βία  ή δωροδοκείται ή ξεπλένει μαύρο χρήμα οδηγείται στη φυλακή, τα φαντάσματα του ναζισμού θα έχουν χτυπηθεί ολοκληρωτικά και οι πολίτες θα πιστέψουν ότι δεν τιμωρούνται μόνο αυτοί με την παρατεταμένη οικονομική κρίση.   

Στην αντίπερα όχθη θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή νοοτροπίας στο μέσο ψηφοφόρο. Διότι κάποιοι από εμάς έδωσαν στη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές  425.990 ψήφους και την ανέδειξαν στην πολιτική σκηνή της  χώρας.

Αυτοκριτική  και ψυχραιμία λοιπόν… 

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα