Είναι αργά πια για δάκρυα…

Είναι αργά πια για δάκρυα…

Διαβάστε ένα άρθρο για τον τυφλό κύκλο βίας, που άνοιξε στην Ελλάδα, με θύματα τρία νέα παιδιά

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου ένας 34χρονος άνδρας, ο Παύλος Φύσσας, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές ενός Χρυσαυγίτη.

Η ελληνική κοινωνία πάγωσε…

Πρώτη μέρα του Νοέμβρη και το σκηνικό επαναλαμβάνεται αυτή τη φόρα με θύματα δύο νεαρά παιδιά από την αντίπερα όχθη. Δύο κρανοφόροι εκτέλεσαν εν ψυχρώ με πυρά δύο νέα παιδιά και τραυμάτισαν άλλον έναν, γιατί ήταν Χρυσαυγίτες.

Εδώ πρέπει να μπει μια τελεία γιατί το αίμα δεν έχει χρώμα. Θα πρέπει άπαντες να καταδικάσουν και τη 2η εκτέλεση, καθώς οι εκτελεστές ανεξάρτητα αν εκπροσωπούνται ιδεολογικά ή όχι στο κοινοβούλιο, ή αν είναι τρομοκράτες, σίγουρα είχαν πολιτικά κίνητρα.

Και σε όποιο χώρο και αν κάποιος κινείται, είναι αποκρουστικό να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή για την ιδεολογία της.

Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα στην Ελλάδα και αν κάποιοι χαρακτήριζαν υπερβολικούς όσους ξεστόμιζαν τη λέξη εμφύλιος, σίγουρα σήμερα θα προβληματιστούν.

Όταν μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τρία νέα παιδιά και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα φέρει το μέλλον.

Πλέον βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και ο καθένας θα πρέπει να επιδιώξει  την ενότητα από το χώρο του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του.

Και ίσως  θα έπρεπε οι πολιτικοί μας αντί να επιδίδονται σε σκυλοκαβγάδες στα τηλεπαράθυρα, αυτήν την ύστατη ώρα να λειτουργήσουν υπεύθυνα.

Άμεσα να γίνει σύγκληση των πολιτικών εκπροσώπων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , για να καταδικαστεί η επίθεση και να υπάρξει ομόφωνη δέσμευση όλων ότι θα καταστεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει η ανακύκλωση αυτή της τυφλής βίας που θα μας κάνει όλους να θρηνήσουμε θύματα.

Είναι αργά πια για κλάματα,… Όποιος αρνηθεί αυτό το κάλεσμα ας περιθωριοποιηθεί στο μικρόκοσμό του, να δημαγωγεί…

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα