Εις το όνομα του πατρός χάθηκε η αξιοπρέπεια…

Εις το όνομα του πατρός χάθηκε η αξιοπρέπεια…
ΥΠ.ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ EUROKINISSI

Διαβάστε γιατί οι πολιτικοί που εξασφαλίζουν το μισθό τους από τη ψήφο των πολιτών, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε, ότι μπορούν να διορίσουν τα παιδιά και τους συγγενείς τους (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247)

Θυμάμαι από μικρό παιδί, πάντοτε όταν ήθελα κάτι έτρεχα στον πατέρα μου… Όταν ήθελα καινούργιο παιχνίδι, νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια πήγαινα του έκανα τα γλυκά μάτια, του έλεγα ότι οι συμμαθητές μου πήραν και προσπαθούσα να τον πείσω να μου του αγοράσει και αυτός.

Δυστυχώς δεν πετύχαινε πάντα καθώς, ο πατέρας μου βιοπαλαιστής δούλευε δύο δουλειές, είχε τρία παιδιά και προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες. Έτσι μερικές φορές τον κατάφερνα και άλλες όχι …

Μεγαλώνοντας του ζήτησα φροντιστήριο, μουσική ,γαλλικά, αγγλικά και πολλά άλλα . Και σε αυτά ο πατέρα μου ήταν φειδωλός και προσπαθούσε να με ικανοποιήσει χωρίς να αδικήσει τα αδέλφια μου, αλλά και να αδειάσει το πορτοφόλι του ώστε να πέσει έξω ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Φθάνοντας στην εφηβεία το κύριο αίτημα μου ήταν, όπως και των περισσοτέρων παιδιών, να μου πάρει μηχανάκι, τότε στη μόδα ήταν το παπάκι CLX το πενηντάρι, μπορούσε να βγάλεις δίπλωμα στα 16.

Το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ όπως και η αγορά αυτοκινήτου με την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, καθώς λεφτά δεν υπήρχαν.

Τελειώνοντας το σχολείο, πλέον η αγωνία και η όχληση στον πατέρα μου ήταν να μου βρει δουλεία σε κάποιον γνωστό . Να με χώσει κάπου ώστε να μην έχω την αγωνία της ανεργίας, αλλά και  να έχω χρήματα στη τσέπη μου, για την γκομενίτσα τον καφέ και το γήπεδο. Και εκεί ο πατέρας μου προσπάθησε να με βοηθήσει αλλά δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να με χώσει στο δημόσιο, όμως δεν είχε τους γνωστούς.

Ακόμα και τώρα θυμάμαι φίλους μου και συμμαθητές που είχαν τον τρόπο και το κατάφεραν και το δικό μου παράπονο και την γκρίνια προς τον πατέρα μου. Παράπονο που παρέμεινε για χρόνια, μέχρι που βρήκα το δρόμο μου στα επαγγελματικά και προχώρησα.

Τώρα πολλά χρόνια μετά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, γιατί μπορεί να μου πρόσφερε λιγότερα από κάποιους άλλους, αλλά ίδρωσε και μάτωσε για να το καταφέρει. Επίσης θέλω να του εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου γιατί μπορεί να μη μου βρήκε δουλεία αλλά μου χάρισε κάτι ανεκτίμητο: ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ.

Δυστυχώς όμως σήμερα δεν μπορεί να ακούσει…

Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα του πατέρα να προσπαθήσει να διασφαλίσει τα παιδιά του με κάθε τρόπο. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατακριτέο.

Ας πάμε όμως τώρα στους πολιτικούς γιατί εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Ε λοιπόν κύριε Πολύδωρα και λοιποί πολιτικοί, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διορίσετε την κόρη σας και τους συγγενείς σας στη Βουλή…

Γιατί καθημερινά παιδιά με πτυχία και ανάλογα προσόντα βιώνουν την εξαθλίωση και το σαράκι της ανεργίας γιατί δεν είχαν εσάς πατέρες.

Δεν έχετε το δικαίωμα καν να το διανοηθείτε κύριε Πολύδωρα, γιατί ο μισθός σας όταν το πράξετε προήλθε από την εμπιστοσύνη και την ψήφο πολιτών που εσείς  προδώσατε, δίνοντας προτεραιότητα στο να λύσετε το οικογενειακό σας πρόβλημα. Και  ασκώ κριτική, χωρίς να αμφισβητώ την αξία και τα προσόντα της θυγατέρας σας.

Άλλωστε για τους πολιτικούς ειδικά σήμερα και για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος τους , πρέπει να ισχύει το δόγμα ”Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται καθαρή αλλά να είναι…” Και εδώ το ηθικό ζήτημα προέχει.

Επίσης δεν έχετε σίγουρα το δικαίωμα να εκθέσετε στη δημοσία θέα τη θυγατέρα σας, που πλέον στο όνομα του πατρός δέχεται κριτική και απαξίωση. Και αν το επιθυμούσε η ίδια εσείς σαν πατέρας έπρεπε να την προστατεύσετε.

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα