Κάλπες τον Ιούλιο γιατί πλέον λεφτά δεν υπάρχουν

Κάλπες τον Ιούλιο γιατί πλέον λεφτά δεν υπάρχουν
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Φώτης Νάκος επιχειρηματολογεί υπέρ της αναβολής των εκλογών, μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να μην ακούσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Ίσως αποτελώ μειοψηφία. Όμως συνειδητοποιημένα είμαι από αυτούς που δεν είμαι χαρούμενος που οι εκλογές θα προκηρυχθούν στις 6 Μαΐου.

Διευκρινίζω ότι δεν είμαι κολακευμένος από το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει διορισμένη κυβέρνηση από τις 10 Νοεμβρίου του 2011.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την αφετηρία για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση.

Όμως, μετά τα τελευταία δύο χρόνια έχω μάθει από τα παθήματα μας. Πραγματικά λοιπόν θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο, στην παρούσα φάση, να παραμείνεί η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι τον Ιούλιο και ακολούθως να προκηρυχθούν εκλογές,  παρά να πέσω πάλι θύμα  εξαπάτησης.

Και εξηγούμαι:  Σε μια προεκλογική περίοδο 4 εβδομάδων τα κόμματα θα κρύψουν αλήθειες και θα προσπαθήσουν να  επικεντρώσουν σε διλήμματα  με στόχο τη κομματική συσπείρωση.

Τα αντιμνημονιακά κόμματα θα ζητούν την τιμωρία αυτών που υπέγραψαν τα 2 μνημόνια  και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ αλλά και τα μικρότερα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης του Στέφανου Μάνου, θα ζητούν τη ψήφο για να μην εξέλθει η χώρα από το ευρώ.

Αυτά τα διλήμματα δεν με αφορούν. Αντίθετα, περιμένω να ακούσω  από τα αντιμνημονιακά κόμματα πώς θα διαχειριστούν μια Ελλάδα της δραχμής στην περίπτωση που οι Τροϊκανοί δεν επαναδιαπραγματευτούν τις απαιτήσεις τους, αλλά  θα περίμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ να μάθω πώς θα διαχειριστούν με την Τρόικα  τα μέτρα 11 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 -2014.

Αυτή η διαπραγμάτευση θα γίνει τον Ιούνιο  και μόνο όταν ολοκληρωθεί και ανακοινωθούν τα νέα μέτρα θα πειστώ ότι δεν θα κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις  και δεν θα πέσω πάλι θύμα των προεκλογικών εξαγγελιών που ακούω αυτές τις μέρες.

Γιατί είναι εύκολο να λέει κάποιος σήμερα ότι δεν θα μειώσω μισθούς και θα ελαφρύνω τη φορολογία , αλλά στο μυαλό μου έρχονται οι μαραθώνιες νύκτες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κάποιοι  αρχηγοί μπήκαν ανυποχώρητοι και τελικά αποχώρησαν αποδεχόμενοι τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Ας ολοκληρωθούν λοιπόν οι διαπρααγματεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου ή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με την τρόικα τον Ιούνιο και μετά  τον Ιούλιο ας προκηρυχθούν εκλογές, ώστε οι πολίτες γνωρίζοντας τα δεδομένα να αποφασίσουν υπεύθυνα.

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα