Όταν λέμε όλοι δεν εννοούμε την Αριστερά…

Όταν λέμε όλοι δεν εννοούμε την Αριστερά…
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τα σταυροδρόμια και οι χαμένοι της νέας μεταπολίτευσης. Διαβάστε το άρθρο

Οι ιστορικοί θα του μέλλοντος θα κατατάξουν την 6η Μαΐου εκεί που ανήκει.

Τα αποτελέσματα της κάλπης άλλωστε είναι ξεκάθαρα. Επιγραμματικά:

Χαμένοι: Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νικητές:  Ο Αλέξης Τσίπρας , ο Πάνος Καμμένος και φυσικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μετεξεταστέοι:  Η Αλέκα Παπαρήγα , ο Φώτης Κουβέλης , ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Λούκα Κατσέλη και οι οικολόγοι.

Κέρδισαν την προσοχή: Το στελέχη του κόμματος “Δημιουργία Ξανά΄” και ο Στέφανος Μάνος  που πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του έδιναν  οι δημοσκοπήσεις.

Όσον αφορά  το εκλογικό αποτέλεσμα τρεις δρόμοι ανοίγουν σε αυτή τη νέα μεταπολίτευση.

Αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές το πολιτικό κόστος σε όποιον το προτείνει ή το προκαλέσει με την άρνηση του σε συνεργασία θα είναι μεγάλο. Για αυτό άλλωστε είδαμε και την αναδίπλωση του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά.

Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας .Τη ζήτησαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς. Αν τελικά περάσουν τις 151 έδρες αναμένεται να το πράξουν, καθώς μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν άλλο παρτενέρ.     

Κυβέρνηση Αριστεράς. Εδώ αρχίζουν τα σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες. Αυτό θα συμβεί υπό προϋποθέσεις. Τα κόμματα της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ να μη φθάσουν στους 151 βουλευτές. Πιθανότατα θα χρειαστεί η σύμπραξη του Πάνου Καμμένου και των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”  αλλά και να καμφθεί η άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα. Όμως και πάλι το πιθανότερο είναι να χρειαστεί  η ψήφος ανοχής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας αυτά τα πρώτα συμπεράσματα αξίζει να σημειωθεί ότι αν αθροιστούν τα ποσοστά  των τριών κομμάτων της Αριστεράς μιλάμε για ένα ποσοστό πάνω από 30%  και θα μπορούσαν σαν μια παράταξη με κοινά ψηφοδέλτια να διεκδικήσουν δυναμικά τη διακυβέρνηση. Όμως επιμένουν να βαδίζουν σε χωριστούς δρόμους.

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα