Οι 5 του ΚΙΝ.ΑΛ απέναντι στα θηρία

Οι 5 του ΚΙΝ.ΑΛ απέναντι στα θηρία
Υπέρκομψο το studio της ΕΡΤ. Οι απαντήσεις πάλι όχι και τόσο... Eurokinissi

Τι είχαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και η ερώτηση που γείωσαν. Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Για να λέμε την αλήθεια η «πεντάδα» που κατέβασε το ΚΙΝ.ΑΛ είχε δύσκολη αποστολή χθες βράδυ στο τηλεοπτικό «γήπεδο» με το debate των υποψηφίων. Άσε που της έλειπε κι ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού προτίμησε να μην κατέβει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χάρης Καστανίδης, ο Παύλος Γερουλάνος κι ο Παύλος Χρηστίδης είναι βέβαια γνωστά πολιτικά πρόσωπα. Ειδικά τώρα με τις εκλογές, έχουν τους προβολείς πάνω τους

Σκεφτείτε όμως και τι είχαν απέναντι τους: Ένα τσούρμο μάγειρες και υποψήφιους μάγειρες που θέλουν να γίνουν «Top Chef». Οικογένειες ολόκληρες με τα δράματα και τα πάθη τους να ταλαιπωρούνται δίχως «Σασμό» στην «Γή της Ελιάς». Σαν να μην έφθαναν αυτά, προσθέστε και καμιά 20αριά GNTM μοντέλες και μοντέλους. Νισάφι.

Αυτά προς υπεράσπισή τους. Όμως κι οι υποψήφιοι από την πλευρά τους δεν κατάφεραν, μάλλον δεν θέλησαν, να δώσουν αυτό που επιθυμούσε το τηλεοπτικό κοινό, εκείνο που επέλεξε να τους παρακολουθήσει: Απαντήσεις.

Όχι ότι δεν μίλαγαν οι υποψήφιοι, και με το παραπάνω. Όμως ήταν φανερό πως είχαν προαποφασίσει ποια ερωτήματα θα «γειώσουν». Τηρώντας την τακτική που έχουν μέχρι τώρα στην προεκλογική εκστρατεία. Αυτά παρότι οι δημοσιογράφοι που είχαν την ευθύνη να ρωτούν «έβαλαν στο τραπέζι» σχεδόν όλα τα θέματα που επιβάλει η επικαιρότητα και η πολιτική συγκυρία.

Έτσι -μεταξύ άλλων- ούτε αυτή την φορά οι πολίτες πληροφορήθηκαν ποιες είναι οι προθέσεις των υποψηφίων σε περίπτωση που το ΚΙΝ.ΑΛ χρειαστεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο. Αν δηλαδή προτίθενται να συγκυβερνήσουν με την Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή και τους δύο μαζί.

Όλοι ανεξαιρέτως, μας οδηγούσαν σε ένα …πιθανό μέλλον με τις απαντήσεις τους στο συγκεκριμένο ερώτημα. Το μέλλον στο οποίο το ΚΙΝ.ΑΛ (η ΠΑΣΟΚ) έχει πάρει 20, 30% ή ακόμη και 42% στις εκλογές,, Οπότε παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και μπράβο του.

Έλα όμως που κανείς δεν πιστεύει ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι αφελείς. Ούτε πως δεν έχουν προτιμήσεις, η εναλλακτικά σχέδια.

Άλλωστε κάποιες τάσεις φάνηκαν, όπως π.χ το «αντι-συριζα» του Ανδρέα Λοβέρδου. Όμως ακόμη και αυτός δεν είπε προς τα πού θα πάει, το άφησε να εννοηθεί. Επίσης ορισμένα πράγματα, θολές κλίσεις, αντιλαμβάνονταν κανείς αν «ψείριζε» τα όσα είπαν ο Νίκος Ανδρουλάκης κι ο Χάρης Καστανίδης.

Πολιτικές τακτικές θα πείτε. Εντάξει. Όμως ο κόσμος που παρακολουθεί τις εξελίξεις θα ήθελε να γνωρίζει κάτι παραπάνω. ‘Ιδίως αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν στις κάλπες της επόμενης και της μεθεπόμενης Κυριακής. Αψηφώντας τον Covid 19 και το κρύο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα