Lady Gaga: Θα την χειροκροτούσε και ο David Bowie

Lady Gaga: Θα την χειροκροτούσε και ο David Bowie

Η χθεσινή εμφάνιση της Lady Gaga στα Grammy, επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι μία από τις 2-3 κορυφαίες τραγουδίστριες της γενιάς της

Είναι πάρα πολλές φορές που σκεπτόμενοι εγώ και ο Κώστας τις αντιδράσεις που θα έχουμε από ένα συγκεκριμένο κοινό, διστάζουμε να πούμε την γνώμη μας σε μουσικά κυρίως θέματα.

Τι να πρωτοθυμηθώ, τις επιθέσεις που είχα δεχθεί στην εκπομπή όταν μεταξύ άλλων έλεγα καλά λόγια για τον Barry White, τον James Brown τους Chic ή την Donna Summer.

Βέβαια την άποψη μου ο χρόνος την δικαίωσε, αλλά εκείνο τον καιρό αναρωτιόμουν πώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν κάποιοι  τι σημαντικός καλλιτέχνης για την μουσική ήταν ο James Brown και πόσο εξαιρετική φωνή είχε η Donna Summer.

Είχα αισθανθεί μεγάλη ικανοποίηση βέβαια όταν σε κάποια στιγμή, ένα παιδί που το εκτιμούσα ιδιαίτερα και που ήταν φίλος των Van Der Graaf Generator, o αξέχαστος φίλος μας Θανάσης Μάνθος ήλθε και μου είπε έχεις δίκιο, είναι σπουδαία η Donna Summer’.

Και βέβαια δεν μπορούν να αρέσουν όλα σε όλους, για παράδειγμα οπαδός της Βουγιουκλάκη, που είχε και είχε φανατικό κοινό, όμως της αναγνώριζα ότι είχε αυτό το ‘κάτι’ που δεν είχε καμία άλλη.

Μάλιστα όταν ο παιδικός μου φίλος Βλάσης Μπονάτσος έγινε σύντροφος της Αλίκης του είχα πει την γνώμη μου και πόσο την θαύμαζα για όσα είχε πετύχει.

Η Αλίκη γι’αυτό ίσως ήταν μοναδική, είχε έλθει στο Β’ Πρόγραμμα και κάναμε μαζί μια βραδινή δίωρη εκπομπή.

Η χθεσινή εμφάνιση της Lady Gaga στα Grammy, επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι μία από τις 2-3 κορυφαίες τραγουδίστριες της γενιάς της.

Όταν κυκλοφόρησε το Bad Romance, πριν γίνει επιτυχία, είχαμε πει στην εκπομπή του πρώτου, ότι αυτή η γυναίκα είχε κάτι που την έκανε να ξεχωρίζει από άλλες της εποχής και δεν εννοούσαμε μόνο τις συχνά εξωφρενικές εμφανίσεις της.

Τον κάθε καλλιτέχνη πρέπει να τον κρίνουμε για την εποχή του, και όταν στην σημερινή  εποχή μας κυριαρχεί αυτή η μουσική που κυριαρχεί, η Lady Gaga είναι απόλυτη πρωτοπόρος.

Ξεκίνησε με τα ποπ, συνέχισε ανανεώνοντας το ύφος της, μας αφήνει έκπληκτους στα όσκαρ τραγουδώντας μιούζικαλ, συνεχίζει περνώντας στην τζαζ, όχι μόνο με τους δίσκους που έκανε με τον Tony Bennett, αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις που έκανε μαζί του, πράγμα πολύ δύσκολο.

Ξαφνιάζει στην συνέχεια με την συμμετοχή της σαν ηθοποιός στο American Horror Story όπου παίρνει και Χρυσή σφαίρα για την ερμηνεία της. 

Ενώ προβλέπει ότι θα πάρει όσκαρ σαν συνδημιουργός με την Diane Warren σε ένα τραγούδι με κοινωνικό μήνυμα μια και μιλάει για τον βιασμό τον γυναικών στα πανεπιστήμια.

Και φτάνουμε στην χθεσινή εξαιρετική εμφάνιση της σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο τόλμημα να πει τραγούδια του David Bowie που κι αυτός είναι μέντορας της, κάτι που θα μπορούσε να την γελοιοποιήσει.

Κι όμως η εμφάνιση της θεωρείται από τις 3 κορυφαίες της χθεσινής βραδιάς μαζί με αυτές των Kendrick Lamar και Chris Stapleton,

Και τους δύο τους ακούσατε για πρώτη φορά από την εκπομπή.

Η ιδέα των διοργανωτών να βάλουν την Lady Gaga να πει τραγούδια του Bowie και όχι κάποιον άλλο που ήταν πιο κοντά στο ροκ πέτυχε απόλυτα γιατί τραγούδια που δεν ήταν τόσο γνωστά στο μεγάλο Αμερικάνικο κοινό, πέρασαν μέσω μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Η Lady Gaga σεβάστηκε απόλυτα τα τραγούδια και είμαι σίγουρος ότι ο David Bowie από εκεί ψηλά που είναι θα την χειροκροτούσε.

* Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “πό τις 4 στις 5” στο Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ, τώρα είναι κάθε απόγευμα 6-8 στο Βήμα fm. Ο μοναδικός Έλληνας, μέλος του Rock & Roll Hall Of Fame.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα