Πόσα χωράει πια το πράσινο χαλί;

Πόσα χωράει πια το πράσινο χαλί;
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη Eurokinissi

Η δημιουργία γεγονότων ακόμα και σε περιόδους πολιτικής νηνεμίας και τα "κουκιά" που δεν βγαίνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Καλές οι αντιπαραθέσεις, καλές οι εκατέρωθεν απειλές και τα συντροφικά μαχαιρώματα εντός του ΠΑΣΟΚ, καλές πολλές φορές και οι αλήθειες, αρκεί όλα αυτά να οδηγούν και κάπου.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στο πράσινο στρατόπεδο έχουν ακόμα και σήμερα το χάρισμα να δημιουργούν γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν.

Ακόμα και σε περιόδους πολιτικής νηνεμίας, πάντα εμφανιζόταν ένα στέλεχος που τάραζε τα λιμνάζοντα νερά, για να υπενθυμίσει τα κακώς κείμενα.

Και μετά βέβαια, ξανά όλα κάτω από το …πράσινο χαλί, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα.

Όλοι καλά!

Και αυτοί που είχαν βγάλει το άχτι τους βγάζοντας τα σώψυχα τους και εκείνοι που εκ του ρόλου τους έστελναν τελεσίγραφα προειδοποιώντας με διαγραφές…

Και κάπου στη μέση, ο απλός ψηφοφόρος του κόμματος, αυτός τουλάχιστον που έχει απομείνει, προσδοκώντας τις παλιές καλές εποχές της παντοδυναμίας, να αναμένει τι?

Όσο το ΠΑΣΟΚ παραμένει προσδεδεμένο στο άρμα του κυβερνητικού, όσο δεν αποφασίζει να χαράξει μια πορεία εκτός υπουργικών εδράνων, όσο δεν αποφασίζει να μηδενίσει το κοντέρ και να διαλέξει μια νέα αφετηρία, τόσο απλώς θα παραμένει στην εντατική συνεχίζοντας να αναπνέει μόνο με μηχανική υποστήριξη!

Γιατί φαντάζομαι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πολύ θα ήθελε να έχει διαγράψει προ πολλού τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί της συγκυβέρνησης δεν τον επιτρέπουν.

Ίσως το ίδιο να ήθελε να πράξει και με τον Μιχάλη Χρυσοχοιδη που τον βρίσκει πάντα μπροστά του σε κάθε του επιλογή.

Αλλά και πάλι τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Το ίδιο πάλι ίσως να ήθελαν υπό άλλες συνθήκες και όσοι επιμένουν να αμφισβητούν την παρουσία του κ.Βενιζελου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πάλι κανείς δεν τους διαβεβαιώνει οτι θα καταφέρουν να εκλεγούν σε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η εκεχειρία – έστω και προσωρινή – είναι μια λύση.

Ίσως πάλι οι εκλογές να τους λυτρώσει όλους…

* O Γιάννης Πιτταράς  είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο “ΚΑΝΑΛΙ 29”, το “ALTER”, το “STAR”, το “NEW CHANNEL”, την “ΒΡΑΔΥΝΗ”, το “ΚΑΡΦΙ” και σήμερα  καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ για την τηλεόραση του “ALPHA”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα