“Το αύριο αργεί πολύ…”

“Το αύριο αργεί πολύ…”

Διαβάστε ένα άρθρο για τα περασμένα μεγαλεία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος άκουσε μετά από πολύ καιρό το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη οπαδών του

Το σύνθημα “Παπανδρέου Παπανδρέου” που ακούστηκε μετά από σχεδόν τρία χρόνια από τα χείλη λίγων έστω νοσταλγών της χρυσής εποχής του Γιώργου, ήταν σίγουρα από τις μετρημένες στιγμές που έκαναν τον πρώην πρωθυπουργό να νιώσει – ανθρώπινα – την αναγνώριση που επιζητούσε στο πρόσωπο του.

Φυσικά σε τίποτα δεν θύμιζε τις ένδοξες εποχές όταν έπαιρνε το δαχτυλίδι από τον Κώστα Σημίτη, τότε που πραγματικά έζησε πρωτόγνωρες στιγμές – ανάλογες έζησαν στο παρελθόν μόνον ελάχιστοι – όταν έβγαινε με το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό για μια περιοδεία στο Καλέντζι και οι υποστηρικτές του “πετάγονταν” στη μέση του δρόμου για να τον αποθεώσουν!

Ούτε βέβαια, την βραδιά των εκλογών του 2009 που κέρδιζε τον Κώστα Καραμανλή στις εθνικές εκλογές και αναλάμβανε το τιμόνι της χώρας, με τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να παραληρούν για τη νίκη του υιού του ιδρυτή τους.

Από εκείνες τις στιγμές, μεσολάβησαν πολλά, που έκαναν τον Γιώργο Παπανδρέου από τον άνθρωπο που ξεσήκωνε τους “πράσινους” σε ορκισμένο εχθρό σχεδόν όλων των Ελλήνων. Τέσσερα χρόνια μετά το Καστελόριζο και την ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού για την είσοδο στο ΔΝΤ, ο ίδιος αναζητούσε την κατάλληλη εκείνη στιγμή  – έστω και αυτή της αναγνώρισης των ολίγων – που θα τον έβαζε εκ νέου στον πολιτικό χάρτη ως παίχτη στον χώρο που δοκιμάστηκε ή ακόμα και ως ρυθμιστή των όποιων εξελίξεων…

Οι σελίδες ενός βιβλίου για την κεντροαριστερά, η συγγραφέας στενή του φίλη, ένας νυν πολιτικός αρχηγός, κάποιοι που φώναζαν ρυθμικά το επίθετο του και αρκετό μελάνι με σενάρια υπόγειων διεργασιών, ήταν σίγουρα ένα ελκυστικό σκηνικό, η κατάλληλη στιγμή που επιζητούσε ο Γιώργος!

Βγαίνοντας πάντως από την αίθουσα του “Ιανού” και ανηφορίζοντας το πεζοδρόμιο στην οδό Σταδίου για να επιστρέψει στο γραφείο του, οι πολίτες δεν τον περίμεναν όπως παλιά, ούτε είχαν κλείσει τον κεντρικό αθηναϊκό δρόμο για να τον δουν από κοντά και να του σφίξουν το χέρι…

Ίσως να λησμονούσε και ο ίδιος τον τίτλο του βιβλίου που μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προλογίσει: “Το αύριο αργεί πολύ…”!!!

* O Γιάννης Πιτταράς  είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο “ΚΑΝΑΛΙ 29”, το “ALTER”, το “STAR”, το “NEW CHANNEL”, την “ΒΡΑΔΥΝΗ”, το “ΚΑΡΦΙ” και σήμερα   καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ για την τηλεόραση του “ALPHA”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα