Τα παλιόπαιδα συνωστίζονται για ένα πιάτο φαΐ, οι υπουργοί κάνουν χάζι…

Τα παλιόπαιδα συνωστίζονται για ένα πιάτο φαΐ, οι υπουργοί κάνουν χάζι…
Ουρές για τη Λέσχη του ΑΠΘ Stavros Panagiotidis/facebook

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις εικόνες ντροπής έξω από τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ και την αδιαφορία των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Εντάξει, όταν συνωστίζονται για να κάνουν πάρτι, τους ρίχνουν ένα μπερντάχι με μπόλικη «ατομική ευθύνη». Και όταν στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία για να πάνε στις σχολές τους, καλά να πάθουν. Τι βιάζονται; Δεν άκουσαν τον υπουργό να λέει ότι παραγγέλθηκαν νέα λεωφορεία; Να περιμένουν!

Τώρα θέλουν-άκουσον, άκουσον- και να φάνε. Και πάνε και στριμώχνονται σε ουρές για να φτάσουν στη Φοιτητική Λέσχη. Τι το θέλουν το φαΐ, ας φάνε κάνα κουλούρι Θεσσαλονίκης, άντε και καμιά μπουγάτσα.

Είναι η τρίτη φορά που αυτές οι εικόνες κάνουν το γύρο των μέσων ενημέρωσης. Η Πρυτανεία δηλώνει αναρμόδια και πετάει το μπαλάκι στον εργολάβο που έχει αναλάβει τη συντήρηση του εστιατορίου. Το οποίο δεν λειτουργεί(τα φαγητά δίνονται σε πακέτο), επειδή η εργολαβία ανατέθηκε τον Αύγουστο. Και, όπως φαίνεται, θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα, για να μη στήνονται οι φοιτητές σε ουρές.

Κι εδώ που τα λέμε γιατί να μην στήνονται; Εχει πρόβλημα με τον κορονοϊό η Θεσσαλονίκη; Μπα, ψιλοπράγματα. Συναγωνίζεται την Αθήνα σε κρούσματα. Καμία τετρακοσαριά και βάλε κάθε μέρα. Και τώρα που θα έχουμε γιορτές, πανηγύρεις και παρελάσεις, όλα ελεύθερα, να δούμε πόσο θα φταίει πάλι η «ατομική ευθύνη».

Για όλα αυτά δεν είδαμε ούτε ένα υπουργό να θυμώνει και να παρεμβαίνει. Η κυρία Κεραμέως, της Παιδείας ακόμα, ενδιαφέρθηκε γι’ αυτές τις εικόνες ντροπής; Ο κ. Πλεύρης, της Υγείας, δεν ανησυχεί με τέτοιο συνωστισμό νέων ανθρώπων; Τι θα λέει σε δυο-τρεις βδομάδες, αν τα κρούσματα στην πόλη πολλαπλασιαστούν; Ο κ. Σκέρτσος, Επικρατείας αυτός, έγραψε τίποτα στο facebook για την «ατομική ευθύνη» αυτών των παλιόπαιδων, που θέλουν και να φάνε; Ο κ. Καραμανλής, των Μεταφορών, τι κάνει με τα λεωφορεία; Μήπως είναι φουλ απασχολημένος με τα διόδια, που σχεδιάζει να βάλει στο κέντρο της Αθήνας; Τις ώρες της αιχμής οι μετακινούμενοι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς βλέπουν τα λεωφορεία να περνούν γεμάτα. Και περιμένουν. Και αυτό συμβαίνει όταν οι μισοί και πλέον μετακινούμενοι παίρνουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα φοβούμενοι τον κορονοϊό. Τι θα συμβεί αν τους βάλουν διόδια και αναγκαστούν να κυνηγούν και αυτοί τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ;

Να σας πω τι θα συμβεί. Θα πλακώσουν οι δημοσκοπήσεις με μοναδικό ερώτημα «είσθε ευχαριστημένοι από τις συγκοινωνίες;». Και η απάντηση θα είναι: «Διψήφια η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ»! Αμ πώς;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version