Οι χιμπατζήδες της Χρυσής Αυγής

Οι χιμπατζήδες της Χρυσής Αυγής
Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις Γνώμες του NEWS 247) για τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου για τον Γ. Αντετοκούνμπο και τον αντιπατριωτισμό του κόμματος, του οποίου είναι επικεφαλής

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που έχει υποπέσει σε μια συνηθισμένη πλάνη: Νομίζει ότι το μίσος αποτελεί δείγμα αγάπης! Αγαπάει – υποτίθεται –  την Ελλάδα τόσο πολύ ώστε μισεί οτιδήποτε ξένο. 

Συμβαίνει σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα με όλους μας. Αγαπάω το Ηράκλειο και για αυτό αντιπαθώ τα Χανιά. Αγαπάω την Κρήτη και για αυτό αντιπαθώ την Αθήνα. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ και για αυτό αντιπαθώ τον Ολυμπιακό (με τον Άρη βαριέμαι να ασχοληθώ…).

Με αφετηρία τη συγκεκριμένη παρανόηση και μέσα από διαδρομή διαφόρων παραμέτρων και συμπλεγμάτων, η η αντιπάθεια μπορεί να εξελιχθεί σε χαριτωμένη, ανώδυνη γραφικότητα ή σε επικίνδυνη φασιστική συμπεριφορά και ακραίο ρατσισμό.

Το σκεπτικό βεβαίως θα έπρεπε να είναι αντίστροφο. Εφόσον αγαπάω την Ελλάδα τόσο πολύ, αγαπάω και οτιδήποτε ξένο. Η αγάπη γεννάει περισσότερη αγάπη, κατανόηση,  μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία, ευγένεια και ομορφιά. Δε γεννάει μισαλλοδοξία, βία,  ασχήμια.

Όποιος αγαπάει την πατρίδα του ουσιαστικά, με όλο το εσωτερικό φως που σκορπάει η αληθινή αγάπη, αποκλείεται να μην αγαπά και τις πατρίδες όλου του κόσμου. Διότι, στη βάση της αναπόφευκτης διαφορετικότητας, φυλής, χρώματος, θρησκείας, αναγνωρίζει τη ζεστασιά που γεννάει η έννοια «πατρίδα» στις καρδιές των ανθρώπων απ’ όπου κι αν κατάγονται. Κι έτσι,  ζεσταίνεται κι αυτός μαζί τους. 

Όποιος αγαπάει την πατρίδα του ουσιαστικά, αποκλείεται να μη χαίρεται όταν μοιράζεται την ίδια αγάπη με Έλληνες, οι οποίοι ίσως να μη γεννήθηκαν εδώ ή  να έχουν γονείς από τη Νιγηρία, μελαμψό δέρμα και επίθετα – γλωσσοδέτες αλλά αντιλαμβάνονται τον ελληνισμό σαν ένα σύστημα αξιών που επέλεξαν να υιοθετήσουν και όχι σαν γεωγραφικά σύνορα που χωρίζουν τον κόσμο σε καλούς και σε κακούς. 

Στην περίπτωση του Μιχαλολιάκου και των ομοϊδεατών του λοιπόν, δε μιλάμε για μια απλή παρεξήγηση. Μιλάμε για ένα τεράστιο, αποκρουστικό ψέμα. Η «αγάπη» τους για τον τόπο, δεν είναι καθόλου αγάπη. Αντιθέτως είναι το χειρότερο είδος αντιπατριωτισμού.

Οι άνθρωποι αυτοί,  στην πραγματικότητα μισούν  την Ελλάδα όσο μισούν και τους Αντετοκούνμπο ετούτης της γης. Ή ίσως όσο μισούν τον εαυτό τους.

* Ο Κώστας Κεφαλογιάννης  είναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε στις εφημερίδες Εξουσία, Sportime, Εξέδρα των Σπορ και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sportime 89,2 και Arrena 89,2. Αρθρογραφεί καθημερινά στο www.prismanews.gr. Συνήθως είναι πιο φλύαρος από το βιογραφικό του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα