Ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια, ούτε συμφωνία

Ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια, ούτε συμφωνία
Διαμαρτυρία Σύριων και Ιρακινών προσφύγων για το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό τους εδώ στην Ειδομένη,αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής,Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το χτύπημα στις Βρυξέλλες, τα θύματα και η ευκαιρία που έψαχνε η μαύρη συμμαχία εντός της ΕΕ. Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι στον αέρα

Είναι δύσκολο και άκομψο να συζητάμε για πολιτικές, συνέπειες και συμφωνίες, όταν έχουμε νεκρούς, αλλά η πραγματικότητα δεν περιμένει. Κάθε τρομοκρατική επίθεση έχει θύματα σε πρώτο χρόνο και παράγει αποτελέσματα που προκαλούν μακροχρόνια και άλλα θύματα, πλήττει τις ελευθερίες μας και αλλάζει τη ζωή μας.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ξεκάθαρο ότι τα μακροχρόνια θύματα της χθεσινής επίθεσης, πέρα από τους Ευρωπαίους, που θα δουν την ελευθερία να κάνει ένα ακόμα βήμα πίσω για χάρη της υπόσχεσης για ασφάλεια, είναι οι πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες, που έφυγαν για να γλυτώσουν από τη μανία των τζιχαντιστών, εγκλωβίζονται στην Ελλάδα ή συναντούν τείχη και εμπόδια, που ενισχύονται, από τις πράξεις των ίδιων τζιχαντιστών. Ας μη γελιόμαστε. Αυτό θα γίνει.

Αν η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού, είχε τρύπες και αστερίσκους, με τη χθεσινή επίθεση ανατινάχθηκε το τραπέζι, πάνω στο οποίο υπέγραψαν, οι ηγέτες της ΕΕ. Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οπλίζουν τις ακραίες φωνές, που ζητούν αναθεώρηση της Σένγκεν και μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών, με νέα επιχειρήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να ελέγχει συνεχώς, αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα ζητώντας τη συνδρομή της Γερμανίας και της Κομισιόν.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προστατέψει τη χώρα από τις συνέπειες του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων ή σχεδίων αντίδρασης, σε περίπτωση αθέτησης ή μερικής αθέτησης της συμφωνίας, θα είναι έγκλημα. Η μαύρη συμμαχία εντός της ΕΕ, έχει νέα επιχειρήματα για να ορθώσει Τείχη και να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα