Εκβιαστές εντός των ευρωπαϊκών Τειχών

Εκβιαστές εντός των ευρωπαϊκών Τειχών
IMF representative Poul Thomsen arriving at the Parliament for a meeting with Vice President of the Government and Minister for Foreign Affairs Evangelos Venizelos / SOOC

Η διαρροή των Wikileaks, τα περιθώρια ελιγμών και το "γνωστό" σε όλους μας ΔΝΤ

Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε ξανά ποιοι ευθύνονται εντός και εκτός Ελλάδος για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Ούτε για τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας.

Οι “ειδικοί” με τους λάθος πολλαπλασιαστές και τη δηλητηριώδη συνταγή, ήρθαν για να φέρουν την τεχνογνωσία τους και 6 χρόνια μετά, η χώρα παραπαίει, ο λαός χειμάζεται και η Ευρωζώνη, βρίσκεται διαρκώς στο ίδιο σημείο.

Μετά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους, που έφερε στο φως το Wikileaks για τις απειλές μεταξύ χαχανητών του Τόμσεν και της Βελκουλέσκου, πρέπει να ζητηθούν απαντήσεις όχι για τις πρακτικές των εκτελεστών του ΔΝΤ, αλλά για το τι η Ευρώπη (και κυρίως η Γερμανία), πρόκειται να κάνει γι’ αυτό.

Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τόμσεν, ότι το ΔΝΤ, θέλει να τραβήξει τις διαπραγματεύσεις σε μάκρος, ώστε αφενός να φτάσει η Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας και να δεχθεί κάθε μέτρο, αφετέρου να εκβιαστεί η Ευρώπη υπό το βάρος του προσφυγικού και του Brexit και να δεχθεί την ελάφρυνση χρέους.

Το ΔΝΤ, διαπραγματεύεται και κινείται με όρους μαφίας και σχεδιάζει μια εκτέλεση για να επιτύχει ο σχεδιασμός του.

Είναι ώρα θαρραλέων αποφάσεων, εντός της Ευρώπης. Και είναι ώρα και για την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι αν το αφήγημά της για ελάφρυνση χρέους, έχει ως μόνο σύμμαχο το ΔΝΤ, τότε θα πρέπει προς το παρόν και μέχρι να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, να εγκαταλειφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ουσίας, που δεν θα είναι απλώς απάντηση σε διαρροές, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι μετά τη συνθηκολόγηση του περασμένου Ιουλίου, τα περιθώρια ελιγμών είναι ελάχιστα.

Η λύση ή θα έρθει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, άνευ περαιτέρω καθυστερήσεων ή Ευρώπη και Ελλάδα θα κινδυνέψουν τους αμέσως επόμενους μήνες. 

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα